Они имају искривљену слику света: Папа осуо по Г20! И по Путину и Асаду, и по Америци и ЕУ!

Поделите:

Папа Фрања је изјавио да га самит Групе 20 (Г20) у Хамбургу “забрињава, због потенцијалних веома опасних савеза” између светских лидера.

– Бринем због веома опасних савеза између сила које имају искривљену слику света: Америка и Русија, Кина и Северна Кореја, Путин и Асад због рата у Сирији, рекао је папа у интервјуу за италијански лист Република, преноси АФП.

Он је навео да је миграција велики проблем данас и да га самит Г20 посебно брине јер највише погађа мигранте.

– Опасност се односи на имиграцију. Наш главни и нажалост све већи проблем у свету данас су сиромашни, слаби, искључени, међу којима су мигранти. Зато ме брине Г20: Највише погађа мигранте – рекао је он, прозивајући земље које се “плаше инвазије миграната”.

Говорећи о Европи, “најбогатијем континенту у целом свету”, који се суочио са приливом стотина хиљада миграната и избеглица од 2015. године, папа је упозорио њене лидере да не падну на илузије да је могуће затворити своје границе.

Папа Фрања је у петак позвао лидере који учествују на самиту Г20, да раде на “свеобухватнијем и одрживом глобалном економском расту”, истовремено истичући лошу ситуацију за око 30 милиона људи који су заробљени у сукобима и пате од глади, посебно у Африци и Јемену, наводи агенција.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Koliko je velecasni sperman da primi imigranata u njegovu najbogatiju drzavu usvetu zvana Vatikan,i kolko je spreman da iz svoje riznice izvadi blaga da pomogne tom nesrecnicima,s i gladnim i siromasnima u svetu.Zna se nista.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here