Опозиција и Бакир спремили паклени план за рушење Додика

Поделите:

Не бирају се средства да сруше Додика – на дан избора опозиција у Републици Српској у договору са властима у Сарајеву доводи муслимане из Тузле да гласају против њега!

Општи избори у Републици Српској и БиХ, заказани за 7. октобар, све су ближи , атмосфера је узаврела, анкете показују да кандидати једни другима дишу за вратом и буквално је битан сваки глас. Пре неколико дана најављена је радикализација протеста који у РС трају месецима, а који, иако их предводи отац трагично преминулог младића Давида Драгичевића, одавно немају везе с истеривањем правде. Иза тог хаоса који се спрема стоје моћне западне службе и опозиционари, који су брутално злоупотребили људску трагедију и патњу оца, а само са једним циљем – да се сруши Милорад Додик и спречи победа његовог кандидата на председничким изборима у РС, који су све ближи.

Али, то није једино што се ради јер истовремено, како сазнајемо, делови Српске демократске странке (СДС) на локалу, чији је кандидат за председника Република Српска Вукота Говедарица, увелико раде на томе да припреме терен да на дан избора из Тузле у Бијељину дође на стотине муслимана који би гласали против Додика, односно његовог кандидата Жељке Цвијановић и тако му украли победу. Иначе, у Тузли је после рата остало само око 1.500 Срба од 16.500, колико их је у том граду живело пре 1991.

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је очигледно да се спрема хаос уочи избора у РС и да противници Додика не седе скрштених руку.
– Дошао је моменат када се предузима све што се може предузети, делује се и сада, пред изборе, а тек ће се деловати за време њих и после. Очекују се инциденти пре избора и опструкције, као дестабилизација власти, чиме би се ослабио рејтинг владајуће коалиције. Противници Додика ће покушати да пониште резултат, ићи ће на систем оспоравања резултата ако буду мале разлике, а тражиће да се понове избор и да се све поништи – објашњава он.

Иначе, јуче је објављена информација да председник Републике Српске Милорад Додик путује за недељу дана у Сочи, где ц́е се састати са Владимиром Путином, председником Русије. Додик је рекао да је још раније било речи да се крајем септембра или почетком октобра сретне са Путином.

На питање, који је повод за састанак, Додик је одговорио:

– Kуд ц́ете бољи повод него да сретнете Путина. То је феноменални повод и треба га искористити увек, кад год човек има прилику – казао је.
Додао је да има неколико идеја које би желео да предложи у том разговору како би се ојачала трговинска сарадња Русије и Републике и Српске. Он, такође, жели да позове руске привреднике да инвестирају у Републику Српску.

– Почаствован сам приликом да разговарам са Путином и поносан што могу да разговарам из перспективе Републике Српске са једним од најважнијих светских лидера – истакао је Додик.

 

ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here