Opozicija i Bakir spremili pakleni plan za rušenje Dodika

Podelite:

Ne biraju se sredstva da sruše Dodika – na dan izbora opozicija u Republici Srpskoj u dogovoru sa vlastima u Sarajevu dovodi muslimane iz Tuzle da glasaju protiv njega!

Opšti izbori u Republici Srpskoj i BiH, zakazani za 7. oktobar, sve su bliži , atmosfera je uzavrela, ankete pokazuju da kandidati jedni drugima dišu za vratom i bukvalno je bitan svaki glas. Pre nekoliko dana najavljena je radikalizacija protesta koji u RS traju mesecima, a koji, iako ih predvodi otac tragično preminulog mladića Davida Dragičevića, odavno nemaju veze s isterivanjem pravde. Iza tog haosa koji se sprema stoje moćne zapadne službe i opozicionari, koji su brutalno zloupotrebili ljudsku tragediju i patnju oca, a samo sa jednim ciljem – da se sruši Milorad Dodik i spreči pobeda njegovog kandidata na predsedničkim izborima u RS, koji su sve bliži.

Ali, to nije jedino što se radi jer istovremeno, kako saznajemo, delovi Srpske demokratske stranke (SDS) na lokalu, čiji je kandidat za predsednika Republika Srpska Vukota Govedarica, uveliko rade na tome da pripreme teren da na dan izbora iz Tuzle u Bijeljinu dođe na stotine muslimana koji bi glasali protiv Dodika, odnosno njegovog kandidata Željke Cvijanović i tako mu ukrali pobedu. Inače, u Tuzli je posle rata ostalo samo oko 1.500 Srba od 16.500, koliko ih je u tom gradu živelo pre 1991.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je očigledno da se sprema haos uoči izbora u RS i da protivnici Dodika ne sede skrštenih ruku.
– Došao je momenat kada se preduzima sve što se može preduzeti, deluje se i sada, pred izbore, a tek će se delovati za vreme njih i posle. Očekuju se incidenti pre izbora i opstrukcije, kao destabilizacija vlasti, čime bi se oslabio rejting vladajuće koalicije. Protivnici Dodika će pokušati da ponište rezultat, ići će na sistem osporavanja rezultata ako budu male razlike, a tražiće da se ponove izbor i da se sve poništi – objašnjava on.

Inače, juče je objavljena informacija da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik putuje za nedelju dana u Soči, gde će se sastati sa Vladimirom Putinom, predsednikom Rusije. Dodik je rekao da je još ranije bilo reči da se krajem septembra ili početkom oktobra sretne sa Putinom.

Na pitanje, koji je povod za sastanak, Dodik je odgovorio:

– Kud ćete bolji povod nego da sretnete Putina. To je fenomenalni povod i treba ga iskoristiti uvek, kad god čovek ima priliku – kazao je.
Dodao je da ima nekoliko ideja koje bi želeo da predloži u tom razgovoru kako bi se ojačala trgovinska saradnja Rusije i Republike i Srpske. On, takođe, želi da pozove ruske privrednike da investiraju u Republiku Srpsku.

– Počastvovan sam prilikom da razgovaram sa Putinom i ponosan što mogu da razgovaram iz perspektive Republike Srpske sa jednim od najvažnijih svetskih lidera – istakao je Dodik.

 

alo

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here