ОПОЗИЦИЈА И ЗАПАД СПРЕМАЈУ ПУЧ Лавров стиже, спрема се крвопролиће у Бањалуци!

Поделите:

Спрема се крвопролиће у Бањалуци, које има за циљ да спречи одржавање избора и победу Додикове коалиције!

Баш уочи историјске посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Бањалуци, најављена је драстична радикализација протеста који месецима трају у РС, а који, иако их предводи отац трагично преминулог младића Давида Драгичевића, одавно немају везе са истеривањем правде у том несрећном случају.

Иза тог хаоса који се спрема, кажу наши извори из РС, стоје моћне западне службе и опозиционари, који су брутално злоупотребили једну људску трагедију и патњу оца, а са само једним циљем – да се сруши Милорад Додик и спречи победа његовог кандидата на председничким изборима у РС, који су све ближи.

Давор Драгичевић, отац убијеног двадесетједногодишњег младића Давида Драгићевића, подсетимо, изјавио је јуче испред полицијске управе Бањалука, где борави већ неколико дана, да је 25. септембар рок који даје властима да ухвате убице његовог сина и налогодавце убиства, а да после тога преузима правду у своје руке.

– Ти протести су типичан пример манипулације трагедијом једног детета. Западане обавештајне службе заједно са опозицијом у РС искоришћавају бол Давидовог оца и користе га као средство за остваривање својих циљева. Отац сада више не износи само захтеве да се нађу убице његовог сина него оптужује председника Додика и начелника МУП-а да су заправо они убице, најављује револуцију и крвопролиће, говори да ће тражити помоћ Босне и Херцеговине и износи типичне политичке ставове које му неко даје и сервира. На скуповима су више пута примећивани људи из амбасада Енглеске, Америке и других… Давор је изманипулисан човек. Најављују радикализацију како се ближе избори, свесни су западњаци да опозиција нема шансе, а њима не треба Додик, који чврсто брани Српску, него неко неупоредиво мекши. Они потпирују оца који не зна шта ради. Наредних дана може свашта да се догоди, желе немире да избори не би могли да се одрже, јер резултати истраживања јавног мњења показују да побеђује коалиција која је сада на власти. Да Запад шаље поруке, то је јасно, јер се све ово дешава пред тако битну посету Лаврова… – каже наш извор.

Да су информације тачне, потврђује стручњак за безбедност Џевад Галијашевић, који све те најављене немире карактерише као коначни обрачун Запада и Бакира Изетбеговића са највећим непријатељем Додиком.

– Ситуација није нимало наивна, на тим протестима који ће да се радикализују свакодневно су људи из опозиционог блока, ту је екипа из групе „Рестарт“. Јасно је да су ти протести најјаче и једино оружје пробосанске и проамеричке струје против Додика. Ту је и извештај Стејт департмента о терористичкој претњи, у којем је Босна добила страшне шамаре и критике, па овако озбиљна америчка упозорења Изетбеговићу морају да се прикрију – каже Галијашевић.

Он напомиње да су посете Лаврова и председника Вучића веома важне за РС, али да неком, наравно, сметају.

– И то се покушава уништити рушењем једине безбедносне агенције у РС, а то је МУП и људи који раде тамо. На делу је специјална операција, асистирају Британци, Изетбеговићеве тајне службе, и много људи из опозиције заправо хаос виде као једини начин преузимања власти – каже Галијашевић.

alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here