Опозиција у Црној Гори угрожена од државе, напуштена од Митрополије

Поделите:

Координатор партије Алтернатива Црна Гора Веско Пејак у објави на Фејсбуку да се повлачи из Народног покрета и политике и да неће изаћи на изборе.

Изјаву преносимо у целости:

Алтернатива Црна Гора се повлачи из организације НАРОДНОГ ПОKРЕТА и изласка на изборе 30. Августа 2020. године. У протекла три мјесеца наша организација је вриједно радила на покрету који би имао шансу да уништи ДПС. Окупили смо утицајне професоре, љекаре и за носиоца листе поставили цијењеног хирурга из Берана. За врло кратко вријеме успјели смо да окупимо пар партија и презентујемо им идеју заједичког наступа. Та идеја толико је заживјела на терену да се ДПС осјетио угрожено и сјео да преговара са Митрополијом. Идеја је била да на листу дођу политички неекспониране личности, људи са беспрекорном репутацијом.

Међутим, уз помоћ неких људи покрет је полако преузела екипа која не би смјела да се бави политиком. Циљ тог преузимања било је гашење иницијалне идеје и прављење “избјегличког кампа за пропале политичаре”. Да иронија буде већа, преузимање су помогли исти они људи који гурају Митрополију у преговоре са ДПС-ом. Циљ свега овога је да се на изборима доживи потпуни колапс, да се после тога пред свештенство стави понуда “прихвати или нестани”. Алтернатива је успјела да уради невјероватну ствар! Успјели смо да у само пар мјесеци направимо организацију и радимо на терену тако да угрозимо унапријед пројектовани резултат ДПС-а за ове изборе…

Из ових разлога ја лично и Алтернатива се повлачимо из изборног процеса. Ја нећу изаћи на гласање, иако је то лоша ствар. Сваки грађанин треба да изађе и ГЛАСА! Црнци су излазили на гласање кад су стартовали Закони против сегрегације из чистог револта, свјесни да су мањина. Али… На овим изборима нема ЧИСТЕ опције коју бих гласао. :/ Не желим да учествујем у “пројекту” уништења Цркве и народа. Људима који су уништили једину шансу да се побиједи ДПС желим сву срећу.

Видимо се на улици…

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here