Опрема Србије у бојама Русије на Олимпијским играма

Поделите:

Зимске олимпијске игре, 23. по реду, свечано су отворене у јужнокорејском Пјончангу, а српска делегација изненадила је свеНајзначајни спортски догађај ове године, поред Светског првенства у Русији у фудбалу, церемонијом отварања Зимских олимпијских игара на крцатом Олимпијском стадиону у Пјончангу, уз ватромет и специјални програм, отворене су Игре на којима ће бити организована 102 такмичења у 15 спортова, уз учешће 2.925 спортиста из 92 национална комитета.

Заставу Србије на представљању ЗОИ носила је најбоља српска скијашица Невена Игњатовић. Догађају су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић и српски тим на ЗОИ на челу са председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем.

Зимске олимпијске игре, на којима ће Србију представљати још Марко Стевовић, Марко Вукићевић (алпско скијање) и Дамир Растић (нордијско скијање), трају до 25. фебруара.

Занимљово је да је српска делегација изашла у опреми која је у бојама руске заставе бело – плаво – црвено, а не црвено – плаво – бело као што је српска застава. Наравно, ово ако гледамо од главе на доле, осим ако нису планирали да наши Олимпијци изађу ходајући на рукама.

Да ли је и вама ово чудно?

Подестимо, Русима је забрањено да наступају под бојама своје заставе и да слушају своју химну због наводног допинг скандала.

 

 

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here