Орхан Драгаш: Угљанин делује против Србије

Поделите:

Читава политичка каријера Сулејмана Угљанина обележена је нетрпељивошћу и покушајима разарања земље чији је држављанин

Политичко деловање Сулејмана Угљанина, председника Бошњачког националног већа и бившег министра, одувек је, а поготову сада, директно усмерено ка рушењу Србије и њеног уставног поретка, сматра директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш.

Он је, коментаришући последњу Угљанинову поруку да се Санџак неће смирити док се не реши његов статус – док не добије аутономију, оценио да у поступцима ексминистра има материјала и за тужилаштво и то кад је реч о најтежим делима против државе.

– Читава политичка каријера Угљанина обележена је нетрпељивошћу и покушајима разарања земље чији је држављанин, а сада такво његово политичко деловање достиже врхунац.

Kао прави кетман, смислио је да је критична, финална фаза договора о Kосову прави моменат да истакне своје захтеве да нешто ушићари и за Санџак, некакву аутономију.

Шта рећи о карактеру личности која жели да искористи компликовану међународну позицију Србије да ослаби своју земљу. Србију, чији је био и члан Владе и дугогодишњи посланик у Скупштини!

Његово понашање је јадно и кукавичко – каже Драгаш и подсећа да је Угљанин недавно, боравећи у Приштини, назвао Kосово „државом за пример“:

– И шта онда даље можемо да очекујемо од оваквог политичара, осим да настави да руши устав сопствене земље. Ниједна модерна европска демократска земља, а Србија је једна од њих, не би допустила да против ње овако делује човек који се бави политиком и тражи подршку у народу.

И свака демократска земља Европе и света имала би пуно разумевање уколико би Србија снажно реаговала против свакога ко систематски ради против њеног уставног поретка и државне целовитости.

Kурир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here