Ори се Алаху акбар са Калемегдана, више десетина муслимана се моли и клања (ВИДЕО)

Поделите:

Група припадника исламске вероисповести, тачније миграната, окупила се синоћ на Калемегдану испод надстрешнице у којој се молила Алаху.

 – Алаху Акбар! – одзвањало је из Доњег града. Испод надстрешнице неколико десетина мушкараца, клече и сагињу се до самог пода. Неколико жена стајало је напољу, ниједна унутра.
Несвакидашњи призор забележили су случајни пролазници, па окачили на Фејсбук, одакле се раширио брзином светлости. Овај тренутак није уопште споран, али јесте необично да усред Београда наиђемо на овакву сцену.Тако налаже ислам, да се мушкарци моле одвојено од жена и да су жене испод мушкараца у социјалној хијерархији, па су оне напољу и обред молитве врше на земљи, док су мушкарци почаствовани, те се моле испод тенде на дрвеним даскама.Овај видео завршио је на друштвеним мрежама, а изазвао је бујицу коментара. И док једни разумеју потребу миграната да се помоле када су далеко од своје домовине, прогнани и несхваћени, другима се овај призор не допада.

Закључак је да нико није био обавештен да ће се овакав верски скуп догодити у Београду, а људи се питају зашто и ко им је то организовао?

У сваком случају, остаје отворено питање шта се то и како синоћ десило на Калемегдану?

Телеграф

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Mozda ne znaju za beogradsku Bajrakli dzamiju na Dorcolu u Ul. Gospodara Jevrema br 11. Sagradjena 1575 god, ona je mozda najstarije zdanje u gradu. Za posete je otvorena svakodnevno. Na ulazu treba izuti cipele, pod je zastrt tepisima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here