“Осећам одговорност, извињавам се, али се не кајем”

Поделите:

Екскурзија матураната из Ариља изазвала је бурне реакције у јавности, због, како су медији извештавали, бројних скандала који су је пратили.

О томе је у Јутарњем програму Прве телевизије говорио директор школе Ранко Давидовић, који је још из Италије, током трајања екскурзије, понудио своју оставку.

“Ја као директор и одговоран човек заиста осећам одговорност, али се не кајем за оно што сам урадио. Извињавам се родитељима, ученицима и колективу”, рекао је Давидовић.

Посебну пажњу медија изазвала је чињеница да је на екскурзију, са супругом, кренуо и председник Скупштине општине Ариље Драгиша Терзић.

“Лично сам га позвао, не као функционера, већ као човека који је део актива за школски развојни план. У претходних шест-седам месеци је много учинио на презентовању добрих успеха школе о којима се, нажалост, данас не пише”, додао је Давидовић.

Такође, медији су пренели и да су неки од најбољих ученика лошијег материјалног стања остали у Ариљу и да им није дато гратис путовање.

“Гратис путовање које агенције које организују пут дају иду на 20 пријављених ученика. Пракса је да одељенске старешине предложе ученике за гратис путовање директорима школа. Таквих понуда није било. Ученици имају два гратис путовања и последња рата ће бити умањена свим ученицима који су били на екскурзији”, истакао је.

Медији су наводили и да “ученик генерације није отишао на екскурзију због лошег материјалног стања”.

“Пошто се помиње ученик генерације, он се бира у свакој школи на крају школске године, а не у септембру или октобру. По том питању не сносим никакву одговорност”, рекао је Давидовић.

У медијима су се појавиле фотографије ученика који су на екскурзији морали да гурају аутобус који се покварио, што је и највећи реалан проблем у целом случају, али је то питање скрајнуто причама о “председнику СО” и, још увек, непостојећем “ученику генерације”.

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here