OSKRNAVLJEN SPOMENIK PATRIJARHA PAVLA U BEOGRADU! Navukli mu KECELJU i napisali OVO!

Podelite:

Ovo se zove kontraproduktivno izdrkavanje feministkinja, napisao je Azdejković kritikujući one koji su uradili ovako nešto….

U Tašmajdanskom parku gde je postavljena statua Patrijarha Pavla došlo je do skrnavljenja njegovog spomenika.

Naime, Predrag Azdejković je na svom Tviter nalogu napisao da je došlo “kontraproduktivnog izdrkavanja feministkinja” okačivši ovu fotografiju.

– Ovo se zove kontraproduktivno izdrkavanje feministkinja, napisao je Azdejković kritikujući one koji su uradili ovako nešto.

Naime, Patrijarh je ranije kritikovao izvršenje abortusa i pozvao vernike da pokažu nelicemernu ljubav jedni prema drugima i prema svim ljudima tako što će svako da pobedi sebe, da prevaziđe sopstvenu sebičnost, izađe iz sopstvenog interesa u žrtveno, nesebično.

“Najveći previd činimo u vezi sa čedomorstvom, jer nećemo da priznamo da je to greh ubistva deteta, motivisan sebičnošću nedostojnih roditelja. To je najgnusnije ubistvo, odbijanje blagoslova Božjeg i uskraćivanje prava na život novoj ličnosti. Još nerođeno dete nije bezimeni zametak, fetus, to je čovek – duša živa”, govorio je.

“Znamo da će neki samozvani zaštitnici opet reći kako Crkva uskraćuje ljudska prava i slobodu, ali neka znaju da mi opominjemo iz ljubavi, bez omalovažavanja! A njima Bog blagi neka oprosti greh i neka ih prizove u zajednicu ljubavi”, rekao je ranije patrijarh Pavle.

On je podsećao i da je u Srbiji godišnje broj umrlih veći od broja rođenih za 25.000 i izrazio nadu da će ti podaci pokrenuti mnoge na odgovorno razmišljanje i još bolje činjenje.

– Pokušajmo, u radosti božićnjega slavlja, da se izmirimo i da prevaziđemo sve naše besmislene podele, kazao je patrijarh Pavle dodajući da o svemu treba promišljati, suočavati različite stavove i raspravljati, ali da to ne sme da bude razlog za međusobnu mržnju ili za mržnju prema bilo kome, govorio je on.

Espreso

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here