Оштећена црква Успења Пресвете Богородице код Призрена

Поделите:

Црква Успења Пресвете Богородице из Средске код Призрена оштећена је синоћ око 21 часова, саопштила је призренска парохија.

Инцидент регистровала и косовска полиција, преноси портал „Коссев“.

О томе да је црква оштећена призренску парохију обавестили су парохијани који су јуче дошли да очисте и припреме цркву за прослављање предстојећег празника.

Они су том приликом приметили да је мали метални крст изнад олтарског дела цркве окренут наопако као и да је оштећен један број камених плоча којима је црква покривена.

У оближњем звонику су пронађене и чауре од метака ловачке пушке и претпостављају да су одатле пушком гађали црквену куполу, јер су на металу којим је купола обложена видљива мала удубљења од сачме.

Из призренске парохије наводе да се у последње време често дешавају скрнављења или пљачке цркава у Средачкој жупи и призренском крају.

Оштећење цркве потврђено је и у дневном извештају Косовске полиције, те да се сумња да су део крова цркве гађале и оштетиле непознате особе, као и да су полицијске патроле стигле на место догађаја и да је истрага у току.

Такође, у полицијском извештају је саопштено да је синоћ у селу Ковачевац у општини Качаник приведен мушкарац који се сумњичи да је оштетио стакло џамије у овом селу.

sputnik
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here