Оштре критике Биљане Србљановић и Јелене Милић опозицији

Поделите:

Драмска списатељица Биљана Србљановић оштро је данас делу опозиције замерила на дискриминацији мандатарке Ане Брнабић.

“То што јој фашисти, дегенерици, локални шерифи из аквапаркова, муљатори и националне сецикесе замерају род и број, то ми је јасно, али да је демократска опозиција дискриминише на такав начин, прави је показатељ где нам је политика, јавни дискурс и стање свести”, каже Србљановић.

Она наводи да то што је Ана Брнабић избор Александра Вучића “не значи да тиме постаје фаир гаме за сваковрсне увреде и понижавања”.

“Брнабић је способна, паметна, концентрисана и успешна и све је у животу урадила упркос томе што је жена и упркос томе што је ЛГБТ. Уместо тога, треба да се питамо – а што је ми нисмо први узели за нашу политику? Нисмо знали, нисмо се сетили, није нам се понудила? Па ко нас ј*** онда, цис-опозицијо”, написала је Биљана Србљановић.

Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић одговорила је на критике због одлуке да присуствује данашњој инаугурацији Александра Вучића за председника. Уједно је “некомпетентну и непрогресивну опозицију”, која само виче “уа” подсетила да су баш они оставили вакуум у којем је “Вучић узео све”.

“Дакле, идеш код западњака на пријеме, ручкове, консултације, узимаш грантове биг тиме… Онда они кажу ‘Вучић је победио на изборима, идемо даље, покушавамо Србију да увучемо, као и остатак региона, у процес интеграција јаче, мада и ми немамо ресурса, боримо се са већим темама, Бреџит, Турска…’. А ти кажеш ‘не, то нису и моје институције, ви шаљите представнике на њхатеверистодаy, ми нећемо, уа'”.

Она је опозицији замерила што идеализује своје бираче, а с друге стране “потпуно дехуманизује и извргава непотребном руглу бираче друге стране”.

“Па то ни тешки противници Трампа не раде. Далеко ћемо тако догурати. А кукаш што је Вучић узео све. Није, он се добрим делом проширио у вакуму који остављају сингле иссуе фоцусед цивилно друштво и тотално некомпетентна и непрогресивна опозиција”, навела је Милић и упитала. “А ви други, кибицери у трансу, што имате савете, савете, критике, критике, шта сте ви данас урадили за општу ствар?”.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here