Osvedočeni srbomrzac Danijel Server priziva rat na Balkanu najnovijom teorijom zavere

Podelite:

Američki analitičar i šiptarski lobista Danijel Server, posle šokantnih optužbi da Rusija planira “okupaciju” Republike Srpske, severa Kosova i Crne Gore, traži od Vašingtona da Miloradu Dodiku zapreti finansijskom blokadom, pa čak i vojskom, ako se odluči da raspiše referendum o nezavisnosti.

 – Budući da je RS najavila referendum u 2018. godini, SAD i EU bi mogle da pripreme odgovor.
On treba da uključi nepriznavanje nezavisne RS, kao i nemogućnost Banjaluke ili bilo koje zemlje koja bi je podržala da aplicira za članstvo u EU ili pozajmice MMF i Svetske banke.

Vašington bi mogao i da ohrabri Evropljane da premeste trupe u Brčko, čime bi poslao signal Srbima i Bošnjacima da neće biti dozvoljeno da neka od strana zauzme to „polje gravitacije“ – podvlači Server.

I dok se Dodik nije oglašavao, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara kaže da Server samo odrađuje ono za šta je plaćen.

– Referenduma neće biti skoro da bi to Server mogao da doživi. Osim toga, BiH će se raspasti po volji velikih sila, a nikako ne po volji domaćih političara – ističe Kozomara.

Vladan Glišić, lider Narodne mreže, kaže da „duboka država“ u SAD još vodi jaku antisrpsku politiku.

– Server zahteva agresiju i ukidanje RS. To dovodi u pitanje politiku poslušnosti prema SAD koju su sve vlade Srbije od 2000. dosad vodile. Možda je vreme da razmislimo o politici koja više ne bi bila prijateljska prema SAD. Poslovica kaže: teško je biti neprijatelj SAD, ali je još gore biti njihov prijatelj – zaključuje Glišić.

Želi agresiju

Server zahteva agresiju i ukidanje RS. To dovodi u pitanje našu politiku prema SAD

Vladan Glišić, Narodna mreža

Informer

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here