Осведочени србомрзац Данијел Сервер призива рат на Балкану најновијом теоријом завере

Поделите:

Амерички аналитичар и шиптарски лобиста Данијел Сервер, после шокантних оптужби да Русија планира “окупацију” Републике Српске, севера Косова и Црне Горе, тражи од Вашингтона да Милораду Додику запрети финансијском блокадом, па чак и војском, ако се одлучи да распише референдум о независности.

 – Будући да је РС најавила референдум у 2018. години, САД и ЕУ би могле да припреме одговор.
Он треба да укључи непризнавање независне РС, као и немогућност Бањалуке или било које земље која би је подржала да аплицира за чланство у ЕУ или позајмице ММФ и Светске банке.

Вашингтон би могао и да охрабри Европљане да преместе трупе у Брчко, чиме би послао сигнал Србима и Бошњацима да неће бити дозвољено да нека од страна заузме то „поље гравитације“ – подвлачи Сервер.

И док се Додик није оглашавао, аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара каже да Сервер само одрађује оно за шта је плаћен.

– Референдума неће бити скоро да би то Сервер могао да доживи. Осим тога, БиХ ће се распасти по вољи великих сила, а никако не по вољи домаћих политичара – истиче Козомара.

Владан Глишић, лидер Народне мреже, каже да „дубока држава“ у САД још води јаку антисрпску политику.

– Сервер захтева агресију и укидање РС. То доводи у питање политику послушности према САД коју су све владе Србије од 2000. досад водиле. Можда је време да размислимо о политици која више не би била пријатељска према САД. Пословица каже: тешко је бити непријатељ САД, али је још горе бити њихов пријатељ – закључује Глишић.

Жели агресију

Сервер захтева агресију и укидање РС. То доводи у питање нашу политику према САД

Владан Глишић, Народна мрежа

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here