Освета баба Мире (Петровић)

Поделите:

Након упада специјалних јединица полиције, у ГПЦ (Главни поштански центар), и разбијања блокаде од стране поштанских радника, у тој јавној установи, и даље ври као у лонцу.

Хапшење неколицине радника у самом центру је била само иницијална каписла, која је узроковала не само пар повређених сујета већ и стрес код запослених у центру, над чијом главом висе дуге полицијске цеви.

Вршилац дужности директора, омржена Мира Петровић (међу радницима поште популарна као “баба Мира”) само дан након тога спроводи хајку међу својим радницима. Свевидећем оку безбедносне камере испред центра, нису промакли радници који су се тамо “дружили” и њих око 50 је добило суспензију на три месеца, са умањењем зараде на 25 процената. Што би у поштанским оквирима било од 6.000-10.000 динара месечно. Жбирови из поште (популарни шпијуни, састављени махом од шефова и директора) имали су задатак да на снимцима препознају своје запослене и да направе одабир оних који су трн у оку, и таквима уруче решења о суспензији. Међу суспендованима има и шефова и радника. Појединих дана на блокадама је било и 400 радника, али мач освете се за сада зауставио на “одабранима”.

Већина људи која је прошла кроз ту чувену “блокаду”, а којима је уручена суспензија, нису били активни демонстранти, већ људи који су из знатижеље и бриге за своје колеге и предузеће, обилазили спорно место.

Како се прича међу суспендованима, уколико се не промене решења, затражиће правну помоћ као и вишемилионске одштетне захтеве. Неколико водећих адвоката већ је понудило своје правно заступништво оштећенима.

Међу запосленима у Пошти је одавно познато да ко Пошту није тужио, тај је није и добио. Било то запослени или корисник услуга.

Да подсетимо да ПУП-с који уз миг власти, већ годинама упропашћује Пошту, разбија деценијама стицан кредибилитет и ресурсе. С једне стране граде се ником потребне поште по засеоцима засеока, а с друге, запослени из својих средстава купују канцеларијски прибор, папир, средства за хигијену, и многе друге потрепштине. Док слична предузећа технолошки напредују, шалтерски радници и администрација грцају у замци неадекватних система и лоше технологије.

Запошљавања која су одавно блокирана, изгледа да не важе за подмладак (колико год нелогично то звучало за пензионерску партију) и ветеране ПУП-са, који су заузели половину поштанске дирекције.

Да ли су ове суспензије, последњи трзаји баба Мире и омрженог ПУП-са? Већина у Пошти се нада томе.

 

Редакција Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here