Откриће године: Два пива олакшавају бол боље него таблете!

Поделите:

Можда ће вам ово звучати чудно, али пиво лечи боље него лекови против болова. И да, лечи и мамурлук, према великом истраживању Универзитета Гринвич. Њихови резултати су показали како два пива могу да смање бол за 25%.

Тачно два пиве је права мера, јер диже алкохол у крви за 0,08%, што је оптимална количина за смањивање болова у најбржем времену.

Идемо сада на део са мамурлуком и таблетама. Чак 18 различитих истраживања је показало како ће 2 пива имати бољи учинак него таблете. „Алкохол може да се упореди са опојним дрогама попут кодеина, те може да има бољи ефекат од таблета против болова“, рекао је др Тревор Томпсон. Гледајући кроз историју, у старом Риму, популаран начин лечења мамурлука била је конзумација печеног канаринца, док се у античкој Грчкој то решавало са два јаја од сове. Можда решење са пивом и није тако лоше.

Наравно, ипак је реч о алкохолу па би требало кренути са оваквом врстом лечења са дозом опреза. Научници се надају да ће им овај напредак помоћи код откривања нових начина заустављања бола.

 

 

Данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here