Откриће лидера РС Милорада Додика ТРЕСЕ РЕГИОН!

Поделите:

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је обавештајним структурама у БиХ дат налог за прислушкивање државног врха Србије, те да верује да је исти случај и са Хрватском.

Додик је то открио у интервјуу за загребачки Вечерњи лист.
Он је рекао а су то озбиљне ствари и да Обавештајно-безбедносна агенција наџире и посланике у БиХ.

Свако је добио своје
Односе Београда и Загреба треба поправити, јер Хрвати и Срби носе тешко бреме историје. То се не може занемарити, али и су се и околности промениле у последњих 20-ак година. Хрвати су добили властиту државу, Срби су добили своје две државе, Србију и Републику Српску

– Наравно да то предсдавајућем Заједничке комисије за надзор над радома ОБА Николи Шпирићу не могу да направе и зато траже његову смену. Зато се сада отвара и питање шта раде Хрвати у тој комисији. Хоћете ли да вам упакују сплетку око Драгана Човића? Зна се како се то овде ради – истакао је Додик.

Председник РС је рекао и да су две најнепожељније особе у политици БиХ он и хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић и да бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић жели да их се реши.
– Нема ништа горе за једну земљу, посебно за овакву као што је БиХ, да њоме управља тајна полиција, а то се већ догађа јер Обавештајно-безбедносна служба (ОБА) БиХ функционише тако да уништи српски и хрватски идентитет и да од њих прави непријатеље – навео је Додик.
ОБА, навео је Додик, није наша служба.
– То је нама непријатељска служба. Ми је тако и посматрамо – поручио је Додик.
Говорећи о односима Београда и Загреба, Додик каже да односе двеју држава треба поправити, јер Хрвати и Срби носе тешко бреме историје.

– То се не може занемарити у нашим међусобним односима. Али су се и околности промениле у последњих 20-ак година. Хрвати су добили властиту државу, Срби су добили своје две државе, Србију и Републику Српску – оценио је Додик.

Нећу никада бити Босанац. Не идентификујем се са том речју ни као географским појмом, а камоли националним. За мене је понижавајуће да ме неко зовне Босанцем.

Према његовом мишљењу, историјска питања треба оставити историчарима, треба поштовати осећаје људи и страдања и научити живети једни поред других, те да односи треба да се нормализују.
– У реалним стварима треба да се подржавамо, као што ми овде настојимо помоћи остварењу права Хрвата у БиХ. Наша подршка није из било каквих калкулација, него то радимо јер желимо и за себе оно што Хрвати траже. И то није на штету Бошњака. Ни у ком случају, него је реч о покушају да се Бошњаци натерају да одустану од мајоризације и својатања БиХ – казао је Додик.
Он је нагласио да у БиХ није могућа асимилација и да нема ништа од „босанштине“.

– Ја, пре свега, желим да живим у слободи. Моја слобода подразумева идентификацију с народом којем припадам. Не знам зашто то неком смета. Нећу никада бити Босанац. Не идентификујем се са том речју ни као географским појмом, а камоли националним. У Херцеговини је то мало другачије, колико знам, али у Босни то не долази у обзир. За мене је понижавајуће да ме неко зовне Босанцем. Нећу то никада бити – истакао је Додик.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here