Откривен тајни тунел испод Дунава

Поделите:

“Ми смо утврдили пре једно две и по године да испод Дунавског дна између 8 и 9 метара, постоји нека праволинијска конструкција где је управо Богојевац Дренка говорила, и то та наводно легенда о којој сви причају а нико никад није прстом мрднуо да је докаже или да је оповргне” каже Војислав Девић.

Девић верује да је на крају Првог светског рата последњи Аустроугарски генерал добио наређење да зазида све улазе и излазе тунела, пре него што ће у објекат ући српска војска. Један од улаза налазио се неколико метара од Споменика жртава рације а други у крипти испод Цркве Светог Јурја.

тајни, тунел,, јурај

“Архива не каже ништа јер само знамо да су постојала само два плана која су говорила о том тунелу. Један се налази у архиву у Бечу и до њега се не може доћи. било је више планова, делове тврђаве који су били подељени разним командантима који бране свој сектор, и главни командант тврђаве одбране је био тај који је имао ту другу карту коју је све било уписано, и та друга карта је нестала потапањем Титаника, она је ишла на једну изложбу у Њујорку.” Потврдио је Девић.

На основу сонарних истраживања Дунава, тренутно је у изради 3Д модел тунела који би могао бити кључни доказ његовог постојања, а након његове реконструкције направила би се велика туристичка атракција.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here