Отпораши у Белорусији

Поделите:

Иза актуелних протеста у Белорусији стоји организација „Канвас“ Срђе Поповића. Њихов заштитни знак је стиснута песница коју је прво носио „Отпор!“ а дизајнер овог знака је „отпораш“ Ненад Дуда Петровић. Злокобна песница присутна је свугде где се дижу обојене револуције. Од Србије, преко Украјине, Грузије, Египта, Либана… па све до Македоније где је „Канвас“ учествовао у рушењу Груевског.

„Канвас“ је, за оне који не знају, изникао из Сорошевог Фонда за отворено друштво и наводно се залаже за ненасилан отпор режимима у свету. Циљ им је заправо је рушење сваке власти која се супротставља Западу, како кроз очување државних ресурса и компанија, тако и кроз очување сопственог идентитета и традиције.

 

 

Отпораши у Белорусији

 

 

Протести у Белорусији почели су 17. фебруара ове године након што је донет закон о опорезивању незапослених. Прави разлог заправо је рушење Лукашенка кога Запад назива диктатором и кога је покшавао да га свргне у више наврата. Јер, закон је у међувремену замрзнут и може да се поништи „ако народу не одговара“, како каже Лукашенко.

 

Отпораши у Белорусији

 

 

Да је у Белорусији организована још једна обојена револуција показује и присуство терористичких организација, као што је „Бела легија“, елемент типичан за Гладио-ратове. Поред ових екстремиста у револуцији учествују и сличне групе, нпр. „Белоруски национални конгрес“, „Белоруски национални фронт“, „Фронт младих“, „Самоодбрана“ (која свог парњака има у украјинској „Самоодбрани Мајдана“) итд.

 

 

Весна Какашевски

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here