Отпуштени Срби из Војске Босне и Херцеговине што су певали “Не волим те Алија”

Поделите:

Случај двојице припадника Оружаних снага БиХ који су у униформама приватно славили уз пјесму “Не волим те, Алија” прослијеђен је Тужилаштву БиХ на даље поступање.

– Истрагу у споменутом случају су, поред извиђајног тима матичне јединице, водили и овлаштени органи Војне полиције ОСБиХ, који су, након што је утврђено да постоје елементи кривичног ђела предмет, односно документе који се односе на овај случај, доставили Тужилаштву БиХ на надлежно поступање – речено је за Фактор из Министарства одбране БиХ.

Такођер, у складу с одредбама Правилника о војној дисциплини и дисциплинском поступку, надлежни командант је покренуо дисциплински поступак, који се води на начин и према роковима дефинираним споменутим Правилником, преноси фактор.ба.

– Наиме, члан 13. (Застара покретања и вођења дисциплинског поступка) одређује у ставу (2) да се дисциплински поступак покренут због дисциплинског прекршаја мора завршити у року од двије године од дана покретања. Напомињемо да је ситуација око епидемије коронавируса додатно отежала спровођење одређених радњи у поступку – напомињу из Министарства одбране БиХ.

Подсјећамо, прије седам мјесеци на YоуТубеу објављен је снимак на којем су војници 6. батаљона логистичке подршке Оружаних снага БиХ из бањалучке касарне Kозара. Они су славили уз ову и сличне пјесме обучени у униформе Оружаних снага БиХ пише Бањалука.нет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here