Отворено писмо Небојше Бакареца Марку Бастаћу и Драгану Ђиласу

Kао становник општине Стари град, и садашњи градски одборник са Старог града (12година) јавно сам се обраћао Вама двојици, више пута, писмом као васпитном мером, уз наду да ћете извући поуке из добронамерних обраћања, и напустити пут насиља, безакоња и екстремизма, каже политички аналитичар и одборник СНС у Скупштини Београда Небојша Бакарец

Узалуд. Господину Ђиласу се овај пут обраћам са предлогом да смени Марка Бастаћа из председништва своје странке и са места председника градског одбора ССП. Такође, господине Ђилас, Ви морате да затражите од г. Бастаћа да поднесе оставку на место председника општине Стари град или да затражите од Ваших одборника да га смене са тог места. Том општином господине Ђилас влада ваша странка, ССП, у коалицији са Јеремићевом НС, и другим одборницима одбеглим из ДС. ,
,Немам илузије да ћете Ви г. Бастаћ, поступити часно и поднети оставке на страначке и службене функције. Ви сте у свом противзаконитом и нељудском поступању предалеко отишли. Уколико не смените г. Бастаћа са страначких положаја и не предложите његово смењивање са чела општине Стари град, Ви ћете г. Ђилас показати да стојите иза свих (не)дела г. Бастаћа. А списак је подужи:

– Ви сте г. Бастаћ у црно завили општину Стари град

– Kада сте прелетели из ДС, та странка Вас је оптужила да сте проневерили више од 10.000 евра, кроз издавање лажних меница.

– Ви сте г. Бастаћ запослили све чланове своје породице и своје пријатеље у општини и њеним предузећима.

– Ви сте г. Бастаћ потпуно приватизовали општину.

– Док је „Пословни простор“ био под Вашом управом, наложили сте да се годинама не плаћа порез на имовину. Те стотине милиона дуга је платио град Београд, када је преузео „Пословни простор“.

– Ви сте г. Бастаћ, направили дуг спортског центра МГМ, док је био под Вашом управом, од преко милион евра.

– Безобзирно сте сменили низ директора „Пароброда“, због тога што су Вам указивали на криминал.

– Ви г. Бастаћ, већ низ година трошите десетине милиона на две приватне агенције, које Вам обезбеђују хулигане за учешће у Вашим дивљаштвима.

– Медији су објавили да сте Ви г. Бастаћ, део нарко клана, у коме се налази Ваш брат Милош Бастаћ, који се налази на црвеној потерници Интерпола.

– Ви на улицама Београда организујете насилне акције у којима уништавате градски мобилијар, саобраћајне знакове, имовину јавних предузећа, вандализујете градилишта, нападате раднике на градилиштима, и случајне пролазнике који Вам се у томе супротставе.

– Ви г. Бастаћ организујете линч и хајку против господина Горана Весића, и таргетирате његову породицу организовањем линч хајки испред дома породице Весић.

– Ви г. Бастаћ организујете прогањање неистомишњеника по улицама.

– Ви сте г. Бастаћ, организовали спаљивање књиге о Београду, г. Горана Весића, од чије продаје се финансира хуманитарна акција спашавања живота деветогодишњег Филипа Ивановића, оболелог од малигне форме саркома.

– Ви сте г. Бастаћ, недавно ухваћени како шверцујете 13.000 евра преко границе. Да ли је то онај новац о коме говори Ваш кум Лазар Лешњак?

– И коначно, Ваш кум, пријатељ и бивши сарадник, Лазар Лешњак Вас је оптужио за низ кривичних дела – мучење, пребијање, наношење телесних повреда, незаконито задржавање, и вишегодишњу корупцију.

На овим неделима, г. Бастаћ позавидела би Вам већина каријерних белосветских криминалаца. Због чега кријете да имате мање од пет одсто подршке грађана Старог града, а мање од пола процента подршке Београђана? Због тога што би и ти подаци само нагласили чињеницу да већ годинама Ваша власт није ни легитимна, али ни легална. Ви сте само аномалија, која ће, уз деловање правне државе, завршити на вишегодишњој робији.

Небојша Бакарец

ПИНК