ОВАЈ српски град врви од ПРОСТИТУЦИЈЕ: Цена до 2.000 динара

Поделите:

Језиве судбине девојчица

Ових недеља у жижи интересовања су приче које су пласиране у јавност везане за уличну проституцију у Kрушевцу. У овом граду улична проституција се одвија на три локације: на заобилазници око Kрушевца код Јасичког моста, друга локација је код Железничке станице и трећа на излазу из Kрушевца код моста у Бивољу.

Ноћне даме своје услуге пружају по изнајмљеним собама, у жбуњу, аутомобилима, а цена се креће од 1.000 до 2.000 динара у зависност од тога који је тип услуге. Уличне проститутке долазе из најнижих друштвених слојева и у већем броју су ромске националности.

Поред уобичајених места, проституција се обавља и у становима и собама који се изнајмљују баш за ту намену. Има доста девојака које повремено пружају сексуалне услуге одласком код клијента. Тако се у марту 2012. године догодио трагични инцидент када је проститутка Г. М. (16) избола и брутално убила пензионера Милана Рамића.

Велики број девојака из Kрушевца бави се проституцијом и у Београду. Локације на којима се најчешће могу наћи су аутопут Београд – Ниш код “Плавог моста” и око железничке станице. Све оне одлазе да студирају, али због тешке породичне ситуације, немаштине и наркоманије завршавају на улици.

Закон

У нашем законодавству одавање проституцији је прекршајно дело из Закона о јавном реду и миру. Санкција је новчана казна или казна затвора у трајању до месец дана.

За разлику од својих “дама”, макрои подлежу кривичном гоњењу јер је посредовање у вршењу проституције кривично дело, за које је запрећена затворска казна у трајању до три године. Kривично дело је и уступање просторије ради обављања проституције.

Идентитет макроа је углавном познат полицији, али није у сваком тренутку могуће обезбедити неопходне доказе за суд. Макрои раде у “својим” рејонима, јер је територија стриктно подељена. Између њих владају ривалство и стални сукоби. Реч је о више пута осуђиваним особама, склоним насилничком понашању и другим кривичним делима.

Шокантне вести које с времена на време потресају Kрушевац нису више толико шокантне за малу средину, али је жалосна изјава органа реда када изнесу да је “особа од раније позната” и сви се онда запитамо ако је тако зашто онда није нешто предузето ако је особа била позната.

 

 

 

Расина

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here