Овако изгледа двор владике Добријевића

Поделите:

Владика Иринеј Добријевић који се помиње у Викиликсовим депешама као цинкарош српских политичара и Српске цркве, уредио је свој владичански двор више него луксузно.

Ту је тениски терен, сала за билијар али и теретана. У самом двору једна соба најмање кошта колико цела кућа на Сењаку у Београду.

На оваквом луксузу може му позавидети и председник Америке, који је у политику ушао као већ богат бизнисмен. Добријевић није потекао из богаташке породице, па није цркви у мираз донео свој капитал. Председник Трамп је свој капитал унео у политику, чиме му је дао виши значај. Добријевићев пут је обратан, искористио је СПЦ да би се он лично обогатио.

Викиликсову депешу у којој се помиње епископ Иринеј Добријевић можете прочитати ОВДЕ.

„Премијер Kоштуница наставља да сарађује с конзервативнијим црквеним великодостојницима како би онемогућио напоре умерених елемената на дефинисању балансираног и независног става СПЦ-а о статусу Kосова. Наставићемо да проналазимо начине да ојачамо умерењаке у СПЦ-у“, стоји у сажетку ове депеше.

Добријевић је за своју сарадњу на издаји Косова лепо и богато награђен, а од СПЦ ни до данас није позван на одговорност.

За разлику од владике Качавенде, који такође има скупоцене дворове, али је барем пензионисан, Добријевић наставља да разорно делује на штету СПЦ и српског народа богатећи се све више. Медији из неког „непознатог“ разлога нису превише заинтересовани да се баве „ликом и делом“ владике Добријевића.

Са епископом Максимом дарвинистом, и Лонгином, Добријевић је изменио Устав СПЦ у Америци и променио име Српској цркви.

На два дописа патријарха Иринеја да се повуку спорне одлуке епископа у Америци одговорено је да ће на ванредном Сабору, дан уочи истека рока, бити донета одлука. Тај рок је крајем фебруара 2020. А да ли ће повући спорне одлуке, то је посебно питање.

Теретана епархијског двора Иринеја Добријевића

Док траје насртај режима Мила Ђукановића на светиње СПЦ у Црној Гори, на тројицу сепаратистичких владика из Америке готово да су сви заборавили.

Ситуација у Цркви у Америци заоштрена је после летошњег састанка тројице српских архијереја из Северне Америке на коме је, без сагласности Патријаршије, донета одлука о промени Устава тамошње цркве и успостављања знатно ужег Епархијског савета за САД. У овом потезу владике западноамеричког Максима, новограчаничко-средњозападноамеричког Лонгина и источноамеричког Иринеја многи виде први корак ка тихом оцепљењу СПЦ у Америци.

Џон Боснић је у више наврата оштро критиковао владику Иринеја Добријевића и недавно је поставио логично питање: Зашто је врх Српске цркве дозволио штетно деловање оваквог владике?

Шта још теба да уради владика Добријевић да би „заслужио“ пензију?

Верујем.блог

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here