Овако изгледа једна недеља БИЗАРНОГ ЖИВОТА оснивача Твитера: “ВИKЕНДОМ НЕ ЈЕДЕМ НИШТА”

Поделите:

Извршни директор “Твитера” Џек Дорси има прилично необичне ритуале којих се придржава и за које каже да му помажу да се носи са стресом.

Он води строгу дијету и заправо једе само један оброк дневно, и то вечеру. За викенд, он не једе апсолутно ништа. Онда када једе, углавном за оброк има рибу или месо уз поврће, а за дезерт поједе црну чоколаду и неко воће.

Осим тога Дорси неколико сати дневно медитира, а сваки дан до посла пешачи око осам километара. Kако каже, то му помаже да “изоштри вијуге”.

Даље, овај 42-годишњак “тежак” 5,3 милијарди долара никад се не тушира топлом водом, већ дан започиње леденом купком.

Према његовим речима, ова рутина му помаже да му дани трају дуже и да увече може лакше и брже да заспи.

Дорси често на својој друштвеној мрежи објављује како проводи свој дан.

– Током дана, много сам фокусиранији – каже он.

Он је рекао за емисију Бена Гринфилда да једног дана жели да има своју породицу, а да сада док је самац, тренутно испробава шта му највише одговара.

Чудна исхрана

Највише пажње је привукла његова исхрана. Наиме, он једини оброк има у периоду између 18.30 и 21 сат. Понекад себи дозволи и чашу-две вина, али каже да не претерује са пићем јер после не може да спава како треба.

Од скора је одлучио да петком и суботом не једе апсолутно ништа. Од суплемената и додатака исхрани користи само таблете са витаминима.

Kако је рекао, први пут када је постио, било му је веома необично.

– Имао сам осећај као да халуцинирам. То је било чудно стање. Али следећа два пута када сам то урадио, схватио сам колико су наши дани концентрисани око оброка и када сам почео са постом, време као да ми се успорило – рекао је он.

Дорси иначе не иде у теретану, већ код куће вежба сваког дана седам минута дневно уз помоћ мобилне апликације.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here