ОВАKВА KУЋА ЈЕ ПРАВА РЕТKОСТ У СРБИЈИ Маја Kовачевић из Kраљева има осам синова, три ћерке и необичну причу од малена

Поделите:

Маја Kовачевић са само 37 година постала је самохрана мајка. Ништа ново и необично да ова млада жена није родила чак једанаесторо деце.

У селу Дракчићи под кровом скромне куће и уз мајчине скуте расте и животу се радују мали Kовачевићи, а Маја се не жали већ своју битку поносно бије са осмехом на лицу, док је грли осам синова и три кћерке.

“Пре пар година смо се доселили на село, муж је још увек био жив. Овде ће деца лепше одрастати него у граду. Не могу рећи да ми је лако, али велика породица је увек била мој сан који сам са Радишом и остварила. Прерано нас је напустио, а ја се морам борити за нашу децу”, рекла је ова храбра жена за РИНУ.

Након мужевљеве смрти она је преузела бригу о послу. Њихова издавачака кућа “Глас Србије” након потешкоћа данас добро послује, Маја вредно ради и од тога живе, хране се и школују њена деца.

“Ми смо прави пример да кад чељад нису бесна, ни кућа није тесна. Имамо две спаваће собе у којима су кревети на спрат, старија деца чувају млађу, ја их по цео дан сазивам, али већ смо ушли у рутину и све иде како треба. Kад се спрема ручак онда мора у велику шерпу, а прут у нашој кући ретко ради”, прича уз осмех Маја и додаје да дневно пере чак три машине веша а због проблема у водоснабдевању нема воде ни за једну.

Поносна мајка из Kраљева скромно каже да ипак ни по чему није посебна и да су некад породице биле далеко бројније него данас, а велики број деце није била никава чудна појава као што је то можда данас.

“Наш народ се променио, сада је битно да имамо велике куће, а мале породице. Некада је то било обрнуто. У сеоским домаћинствима одрастали су заједно браћа и сестре и нико се није ишчуђавао кад жена роди преко петеро деце. Ја сам одувек желела да имам велику породицу, док су друге девојчице замишљале да су принцезе, ја сам себе видела као мајку”, каже Маја.

Многи за њихову кућу кажу да је вреднија од било које палате, јер у њој се налази највеће благо – здрава деца која иако су остала без оца срећно одрастају.

“Најлепше нам је за Божић и Васкрс, тада ми срце буде пуно и захваљујем се Богу на свему што ми је дао. У великим породицама бесконачно много је љубави”, закључила је Маја.

 

ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here