ОВДЕ СУ УБИЈЕНИ МИЛИОНИ: Амазон повукао божићне украсе са сликама Аушвица

Поделите:

Компанија Амазон повукла је серијал „божићних украса“ на којима су приказане слике бившег концентрационог логора у Пољској Аушвиц Биркенау.

Овај потез услиједио је након што је пољски Меморијални центар Аушвиц објавио на Твитеру позив да се уклони роба „која је узнемиравајућа и омаловажавајућа“.

Они укључују украсе за јелку, отварач за флаше и подлогу за компјутерски миш, преноси Би-Би-Си.

Сви ови предмети имали су приказане призоре из нацистичког логора смрти у којима су милиони људи убијени у Другом свјетском рату. Божићни украси садржали су слике из Аушвица, укључујући и жељезничку пругу која води до злогласних врата, ограде од бодљикаве жице и зграде у којима су биле смјештене жртве – углавном Јевреји.

Меморијални центар и музеј касније су објавили нови твит у којем се наводи да су предмети уклоњени и захвалили су корисницима друштвених мрежа на њиховој „активности и реакцији“ након што је објава привукла хиљаде твитова.

РТРС, Б92
Поделите:

1 коментар

  1. Званично геноцид за време 2 св.рата је признат следећима: 1/еврејима, 2/циганима, 3/умно заосталима и 4/педерима и педофилима. Дакле где су некошерни народи? Нема руса нема срба?
    Да ли вам је сада штагод јасније?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here