OVDE SU UBIJENI MILIONI: Amazon povukao božićne ukrase sa slikama Aušvica

Podelite:

Kompanija Amazon povukla je serijal „božićnih ukrasa“ na kojima su prikazane slike bivšeg koncentracionog logora u Poljskoj Aušvic Birkenau.

Ovaj potez uslijedio je nakon što je poljski Memorijalni centar Aušvic objavio na Tviteru poziv da se ukloni roba „koja je uznemiravajuća i omalovažavajuća“.

Oni uključuju ukrase za jelku, otvarač za flaše i podlogu za kompjuterski miš, prenosi Bi-Bi-Si.

Svi ovi predmeti imali su prikazane prizore iz nacističkog logora smrti u kojima su milioni ljudi ubijeni u Drugom svjetskom ratu. Božićni ukrasi sadržali su slike iz Aušvica, uključujući i željezničku prugu koja vodi do zloglasnih vrata, ograde od bodljikave žice i zgrade u kojima su bile smještene žrtve – uglavnom Jevreji.

Memorijalni centar i muzej kasnije su objavili novi tvit u kojem se navodi da su predmeti uklonjeni i zahvalili su korisnicima društvenih mreža na njihovoj „aktivnosti i reakciji“ nakon što je objava privukla hiljade tvitova.

RTRS, B92
Podelite:

1 komentar

  1. Zvanično genocid za vreme 2 sv.rata je priznat sledećima: 1/evrejima, 2/ciganima, 3/umno zaostalima i 4/pederima i pedofilima. Dakle gde su nekošerni narodi? Nema rusa nema srba?
    Da li vam je sada štagod jasnije?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here