Ово двоје варају и пељеше људе на улицама Београда

Поделите:

Двоје млађих људи, момак и девојка, последњих дана на врло занимљив и лукав начин варају лаковерне на улицама Београда.

Нашој редакцији јавио се читалац који је преварен, а како каже, сигурно није једини. Своју исповести почиње описом необичне ситуације која му се десила данас у току дана:

– Видим да у новчанику немам ништа ситније од 1.000 динара и дам хиљадарку, он узме то, и настави даље, а да ми није дао никакву признаницу нити било шта.

Они наводно скупљају потписе за Петицију за изградњу Центра за глувонеме и глуве особе у Београду, а патролирају свакодневно самим центром града.

Саговорник Еспреса, који је био једна од жртава обмане ово двоје људи, прича даље своју причу.

– На Бајлони пијаци пришао ми је дечко с брадицом, можда и не делује као наш држављанин, не проговара, само се служи рукама и потура ми фасциклу с неким папиром под нос. Ја погледам и пише нешто као – Петиција за изградњу Центра за глувонеме и глуве особе у Београду. Разумео сам како само треба да дам свој потпис и кренуо сам да потписујем. Kад сам дошао до четврте колоне писало је – донација. Погледам испод, а оно суме – 1.000, 2.000, 3.000, 4000 динара. Све су то износи које су наводно добили од некога. Ја се мислим, па хајде да и ја дам нешто. У том тренутку видим да у новчанику немам ништа ситније од 1.000 динара и дам хиљадарку, он узима то, и наставља даље, а да ми није дао никакву признаницу нити било шта – завршава своју причу саговорник Еспреса.

Додаје још и како се све време тај момак правио да не чује и да не може да прича.

Прича добија епилог, након што је репортер Еспреса изашао на терен у намери да пронађе ово двоје људи и да се увери у причу коју сазнајемо од нашег саговорника.

хара Србијом, има и преводиоца!

Фотографије су настале у Нушићевој улици у правцу Дома омладине, а ово двоје људи на семафору испред нашег фоторепортера тихо су проћаскали, и то на неком арапском језику.

Дакле, нису нити глуви, нити неми…

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here