ОВО ИМА САМО У СРБИЈИ! ОСУЂЕНИ ЈЕР СУ ЧИСТИЛИ РЕKЕ!

Поделите:

Уколико им Прекршајни апелациони суд не укине пресуду суда у Пироту по којој су дужни да плате по 20.000 динара због непријављивања чишћења реке у Ракити, двоје активиста Иницијативе Одбранимо реке Старе планине Ненсила Радојковић и Александар Јовановић Ћута изабраће одлазак у затвор уместо плаћање казне.

На овај корак су се одлучили, јер не желе да „спонзоришу сендвиче“, а и како би додатно привукли пажњу јавности на “бесмисленост пресуде”.

Њих двоје је Прекршајни суд у Пироту 18. априла осудио на новчане казне јер нису полицији пријавили јавни скуп у селу Ракита када су чистили реку на којој се гради мини-хидроцентрала и што су путем Фејсбука позивали грађане да им се прикључе.

Ипак, они су се жалили на пресуду, а уколико се она не усвоји, по речима Радојковићеве, изабраће одлазак у затвор.
Једино питање је да ли морамо пријавити испраћај у затвор, јер намеравамо да га организујемо у случају одбијања жалбе – каже Радојковићева.

Признаје да су јавно позивали људе да дођу у што већем броју да чисте реку, те да нису знали да је потребна пријава у полицији.

Међутим, када су организовали акцију чишћења Топлодолске реке и Темштице током првомајских празника питали су у пиротској полицији да ли треба да пријаве скуп и, како кажу, добили негативан одговор.

Општина Бабушница има наредбе са врха. Гледају да нас обесхрабре и развлаче по судовима, али им неће успети. Њихова полиција нам пише пријаве, а касније су и једини сведоци против нас – објашњава активисткиња.

ricochetspecial.com

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here