ОВО ЈЕ ОТАЦ KОЈИ ПЛАТИО 2.500 KАЗНЕ ЈЕР МУ ЈЕ СИНЧИЋ ТРЧАО ПО СТАНУ: Ненада пријавиле комшије да ремети кућни ред!

Поделите:

Иако одлука о кућном реду у стамбеним зградама још није ступила на снагу, Ненад Елезовић је већ платио казну од 2.500 динара због свог сина од две и по године који је трчао кроз стан.

Елезовић је јутрос у јутарњем програму ТВ Пинк рекао да је био јако зачуђен што је добио ову казну и пријаву да је реметио кућни ред и мир.

– Патрола МУП која је тада била у стану рекла је да није затекла ремећење јавног реда и мира, да није затекла премештање намештаја и слично. Пријавили су да у стану живе двоје малолетне деце који су вероватно узрок буке. Kасније ме је звао исти тај полицајац и рекао да се консултовао са дежурним судијом који је тада био и рекао је да има основа и да мора да напише неку пријаву. Отишао сам у полицијску станицу да се жалим где су ми рекли да је то већ отишло даље – испирчао је Елезовић.

Адвокат Александар Радивојевић додао је да Одлука о кућном реду у стамбеним зградама постоји, а очекује се доношење нове одлуке коју доноси град, и којом ће се на свом нивоуо уредити како ће се фукционисати тамо где има више станова. Додао је да одлука не говори само о кућном реду, већ и о многим другим стварима, о начину како треба стављати објаве, водити рачуна о плаћању неких зајендичких трошкова, чишћење снега, као и да се не смеју узнемиравати остали станари буком.

– Углавном смо сведоци да се поремећени међуљудски комшијски односи злоупотребаљавају да се напакости ономе са којим сте у сукобу у згради. Kада су у питању овакве ствари, оно што обавезно морате јесте да уђете у правну процедуру – рекао је Радивојевић и додао да је у пресуди Ненад Елезовић окривљен да је у периоду у ком је забрањено правити било какву буку и ометати комшије, склапао намештај у стану и тако правио велику буку, док се његово дете нигде не спомиње.

Сукоб са комшијама који су се жалили на буку деце из нашег стана ескалирао је када су се на мојим вратима појавили полицајци. Пре тога стално се дешавало да комшиница или њен супруг долазе и по пар пут дневно и опомињу нас да су деца бучна. Старији син је због тога доживљавао велике трауме, водили смо га и код специјалисте, а на крају смо били принуђени да искључимо улазно звоно због комшија које су нас узнемиравале – казао је Елезовић и додао да са комшијама још одавно не комуницирају баш због ових ситуација.

Радивојевић истиче да нико при здравој памети не може да критикује децу која се играју, која одрастају, која праве буку која је нормална.

– Мени је драго да у дворишту, на улици чујем дечји жамор. Али овде се не ради само о томе, истина увек има више крајева, и неопходно је да се овакви случајеви завршавају у судским процедурама. У случају да чињенице не одговарају реалном стању можемо упутити жалбу вишој истанци, достављамо сведоке и слично – испричао је Радивојевић, и додао да треба да користимо правну процедуру и прави систем, јер наши судови и правни систем одлично добро функционишу.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here