“Ово након ‘домовинског рата’ може направити једино фудбал”

Поделите:

Председник Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) Давор Шукер негира да су за пораз Хрватске у финалу Светског првенства криви ВАР и судија, већ боља екипа. Kаже да жели да ужива у тренутку и да овакво расположење може да створе само ‘домовински рат’ и фудбал.

Хрватска је била на корак од тога да постане првак света у фудбалу, али је прејака била репрезентација Француске која је победила 4:2. Шукер каже да је Хрватска имала своје прилике да победи, у другом полувремену је имала и периоде иницијативе, али није могла до четвртог преокрета на СП.

Председник ХНС тврди да је то последица системских улагања последњих деценија.

“Kажете Француска је данас победила. Па зато што је улагала већ десетак, 20, 30 година на овом нивоу. Ми смо са овим нашим буџетом направили да је већина играча из млађих селекција ту на Све је то рад и другу опцију немамо”, рекао је Шукер новинарима после финала.

Следи нови такмичарски циклус већ од јесени.

“Да кренемо у деветом месецу од нуле, чека нас Шпанија нека се играчи добро одморе, не желим да причам о тренеру, немојте да калкулишете, пустите једно седам дана да се сви одморимо. Сешћемо после тога, можда ћемо имати и извршни одбор па ћемо видети шта смо све направили”.

На питање да ли је сада право време за изградњу националног стадиона у Хрватској, Шукер каже да неће сада о томе.

“Не бих сада о тешким речима. Нисте ме преносили у последње три године кад сам мало кукао, а сад не желим одмах после утакмице ја испадати… Сад желим да причам о хрватском чуду у целом свету, овде се сви новинари диве и само то желим”.

Закључује да је после оваквог успеха јасно да ће и политика пробати да се окористи за поене, јер мало ствари тако јако мотивише Хрвате као ово првенство.

“Избори су за две године, нисте ни ви од јуче. Сетите се оне речи – кад политика има свој мали интерес сигурно је да ће га узети. Надам се да је сад цела Хрватска ‘за’. Ово након ‘домовинског рата’ може једино да направи спорт. Захвалио бих се актерима, идемо поносни и дигнута чела. Надам се да ће и код нас доћи и дозволе и пројекти”, објаснио је први човек хрватског савеза.

Додаје да је Лука Модрић показао свету да је постао легенда, не само у Хрватској. Изразио је жељу да Модрић остане у репрезентацији и даље, а суђење није хтео да коментарише.

“Требамо поштовати ВАР, немојмо га сад уништити, сетимо се Светског првенства. У Бразилу нисам коментарисао кад сте сви ви коментарисали. Ево сад да помогнем ВАР. Био је једанаестерац, али немојмо разговарати у судији у овом тренутку. Боља екипа је победила, дали су више голова од нас. Видео сам руку и променила је правац. Да ли тај умор, да ли је то цех. Можда је то најтежи ударац који смо примили. Али нећемо се жалити. Честитамо као прави јунаци”, објаснио је Шукер.

 

б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here