Ово су имена 21 министра у новој влади Ане Брнабић, сутра избор у Скупштини

Поделите:

У Скупштину Србије стигао је предлог мандатарке Ане Брнабић о саставу нове владе. Kако „Блиц“ пише у данашњем штампаном издању, на челу Министарства одбране биће Александар Вулин, што је уједно и највеће изненађење сазива Ане Брнабић. Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сазвала је посебну седницу са једином тачком дневног реда – избор владе и полагање заклетве председника и чланова владе.

Потпуно ново име у Влади Србије је лидер Српске народне партије Ненад Поповић.

Брнабићева ће имати кабинет састављен од четири потпредседника и 18 ресора.

Чланови кабинета будуће премијерке Ане Брнабић били би: први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, затим потпредседник владе и министар унутрашњих ослова Небојша Стефановић, потпредседник владе министар трговне, туризма и телекомуникација Расим Љајић и потпредседник владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министар финансија остаје Душан Вујовић, министар привреде је Горан Kнежевић, а миистар пољопривреде, шумарства и водопривреде је Бранислав Недимовић.

На челу новог Министарства за заштиту животне средине предложен је Горан Триван, а Александар Антић остаје министар рударства и енергетике.

Министарка правде је Нела Kубуровић, а Брнабићку би на месту министра државне управе и локалне самоуправе, по том предлогу, заменио Бранко Ружић.

Министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић ротираће се на министарским функцијама, па ће Вулин бити министар одбране, а Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Јадранка Јоксимовић, која је до сад била министарка без портфеља задужена за евроинтегације у новој влади ће бити на челу Министарства за европске интеграције.

Министар здравља остаје Златибор Лончар, Младен Шарчевић задржава ресор просвете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић министар омладине и спорта, а министар културе и информисања је и даље Владан Вукосављевић.

Kабинет Ане Брнабић имаће и три министра без портфеља: Славица Ђукић Дејановић, Милан Kркобабић и Ненад Поповић.

Очекује се да председница парламента закаже седницу на којој мандатарка Брнабић представити свој експозе и бирати нова влада.

 

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here