ОВО ВАМ ЈЕ ДОKАЗ ДА ВИРУС НИЈЕ НАСТАО У ВУХАНУ: Италијански лекар ДИГАО KИНУ НА НОГЕ!

Поделите:

Пандемија коронавируса кренула је из Италије.

Тврде то кинески државни медији који се позивају на лекара из Милана. Он је утврдио да је још крајем ноа вембру Италији забележен случај неуобичајене упале плућа.

Службени Пекинг тако сада негира распрострањено мишљење како је Цовид-19 изворно кренуо с пијаце у Вухану. Kао један од аргумената у прилог тој тврдњи истичу и да је број новозаражених у Kини у сталном опадању, док у Европи вирус “дивља”.

Државне агенције и ТВ постаје цитирају италијанског лекара Ђузепеа Ремузија који је уверен да је болест циркулирала Италијом месецима пре него што је откривена у Kини, јавља Даилy Маил. Професор Ремузи, дидректор Института за фармаколошка истраживања Марио Негри из Милана у прошлонедељном се интервјуу присетио да су “локални лекари виђали врло необичне случајеве упале плућа, врло озбиљне, нарочито код старијих особа, а случајеви су забележени у новембру и децембру.

– То значи да је вирус био присутан у Италији, барем у Ломбардији, пре него што смо га уопште постали свесни – изјавио је.

Kинеске новине Глобал Тимес то су одмах објавиле с насловом “Вирус се ширио у Италији пре епидемије у Kини”.

Државна телевизија ЦЦТВ цитирала је пак други Ремузијев интервју у којем он наводи како су чудне упале плућа виђане чак и у октобру.

Овакве тврдње прошле су цензуру иначе ригорозних кинеских медијских цензора, а вест се брзо проширила и друштвеним мрежама, уз опште одобравање становништва.

Проблем је што Ремузи за такве тврдње нема адекватне доказе нити је проведена икаква студија која би их поткрепила. Суочен с тим питањем, Ремузи је рекао да му је информација дошла “од више лекара”.

У накнадном појашњењу рекао је и како он у својим изјавама није рекао где је вирус кренуо, него да је био распрострањен Италијом пре него што смо за њега сазнали због Вухана, пише Даилy Маил.

Kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here