Ovu istinu Hrvati kriju: ALOJZIJE STEPINAC SE BORIO NA STRANI SRBA U SOLUNSKOM FRONTU!

Podelite:

Otkrivamo vam istorijske činjenice o Alojziju Stepincu

Čovek oko čije se kanonizacije vodi pravi rat između Hrvatske i Srbije – Alojzije Stepinac za čije ime se vežu mnoga monstruozna dela, a neka od njih su i ona iz ustaškog logora u Jasenovcu, borio se, verovali ili ne na Solunskom frontu!

Da, dobro ste pročitali Alojzije je kao borac učestvovao na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu.

Prema podacima iz istorijskog arhiva u koje smo imali uvid većinu svog ratnog delovanja proveo je u austrougarskoj vojsci.

On je, jedno vreme 1918. godine bio čak i zarobljen od strane italijanske vojske, a kasnije je verovali ili ne dobrovoljno pristupio Jugoslovenskoj legiji koja je bila među prvima upućena na Solunski front.

Postoje brojna svedočenja da je Stepinac u Solunu proveo Božić, u karantinu. Posle toga je sa vojskom bio u Vranju, Gnjilanu i Prištini, a kući se vratio na proleće 1919. godine.

Zbog svojih ratnih zasluga dobio je čin potporučnika, a kasnije ga je kralj Aleksandar I Karađorđević unapredio u čin rezervnog poručnika.

Ipak, Hrvati su činjenicu da je Alojzije učestvovao u proboju Solunskog fronta pokušali da sakriju, te su počeli sa prekrajanjem istorije.

Tako se u hrvatskim knjigama iz doba NDH može naći tekst: „Srećom, kad je Alojzije Stepinac stigao na Solunski front, rat je već bio završen“.

Da li zbog sramote što je ovaj vikar koji ima do lakata krvave ruke ratovao sa Srbima ili su razlozi potpuno drugi danas možete naći oprečna mišljenja o učešću Alojzija u Prvom svetskom ratu.

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here