ОВУ ЖЕНУ СМАТРАЈУ најутицајнијом Српкињом на свету!

Поделите:

Огроман успех и утицај се везује за име Фиби Новковић чији је пословни пут ишао корак по корак до самог центра светске политичке и пословне моћи. Сматра се најутицајнијом Српкињом на свету којој је пошло за руком оно што само ретки умеју.

Фиби је српског порекла, а има америчко држављанство. Дипломирала је на „Смит“ колеџу у Масачусетсу, а затим образовање наставила на „Вортон“ школи на Универзитету у Пенсилванији.

Радила је као обавештајац у америчкој Централно-обавештајној агенцији (ЦИА), а онда је од 1997. до 2001. године преузела фунцкију вишег официра у Министарству одбране САД у Пентагону.

Њен искорак ка пословним сферама уско повезаним са војском десио се пре 16 година када је постала део тима „Генерал Дyнамицс“, компаније која се бави свемирском, војном и авиотехнологијом (ова компаније је на петој позицији најутицајнијих у војној индустрији). Постепено је Фиби заузимала све моћнију позицију у овој компанији, да би на крају постала њен извршни директор.

Успела је да зараду „Генерал Дyнамицс“ повећа за 6,5 одсто. Приходи до којих долази ова Српкиња мере се огромим цифрама. Фиби је 2012. зарадила 6, 8 милиона долара, док је 2014. компанији донела годишњу зараду од 19 милиона долара.

Резултати њеног рада довели су је 2015. на престижну листу најутицајнијих жена света, на којој је заузела 56. позицију. За само годину дана она је пласман на овом списку поправила за 19 места.

Фиби која има 60 година има веома транспарентну каријеру. Учествује на бројним пословним конференцијама, форумима, самитима, јер се њено мишљење изузетно цени. Међутим, о приватном животу не говори, али упркос томе и та сфера њеног живота привлачи велико интересовање јавности.

На јавним догађајима је увек прати Дејвид Морисон, њен дугогодишњи партнер којем многи честитају што успева да прати своју изузетно моћну супругу са којом сигурно није лако држати корак.

Фиби је пре љубави са Дејвидом била удата за Мајкла Вајкерса. Венчали су се 1985, а вест о њиховом венчању објављена је у годишњим новинама „Смит колеџа“.

Датум венчања са Морисоном Фиби не открива. А тог важног дана је решила да задржи девојачко презиме, које је између осталог, њена спона са Србијом.

Позната Српкиња има две ћерке које је добила док је похађала „Вортон“ школу.

О Фиби Новковић писало се и 2014. године када се сазнало да је авионом компаније „Генерал Дyнамицс“ Дарко Шарић довезен у Подгорицу, након хапшења у Доминиканској репулици.

 

 

Интермагазин

Поделите:

3 COMMENTS

    • Она је наша ко и сви моји рођаци који су отишли у америку 1800-1900 године … не знају чак и не признају да су Срби 🙁 !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here