Пацијенти из Србије на удару: Угрожена приватност људи на дијализи, хакери објавили личне податке

Поделите:

Приватност пацијената у Србији је угрожена после хакерског напада на немачку фирму „Фрезенијус“, пошто су објављени подаци о људима који иду на дијализу.

Немачка медицинска компанија Фрезенијус  саопштила је да су после хакерског напада објављени подаци о пацијентима из Србије из система „Фрезенијус медикал кер“, преноси Танјуг.

„Фрезенијус медикал кер“, највећи светски добављач производа и услуга за дијализу, „свестан је да су подаци о пацијентима из неких дијализних центара компаније у Србији објављени од стране неовлашћених лица“, каже се у саопштењу.

Додаје се да је истрага у овом случају у току.

„Фрезенијус медикал кер“ одмах је поднео пријаву против непознатих нападача државном тужиоцу у Немачкој. Компанија саопштава како је спремна да у потпуности сарађује с надлежним органима. Поред тога, компанија ће контактирати пацијенте који су погођени нелегалним објављивањем података, указује се у саопштењу.

Пословање компаније у Србији се наставља и брига о пацијентима је осигурана, наводе из „Фрезенијуса“.

„Компанија дубоко жали због напада на приватност неких пацијената, чини све како би спречила објављивање даљих података и спречила даљу штету погођеним пацијентима. Интерни и екстерни стручњаци континуирано раде на спречавању даљих потенцијалних напада или неовлашћеног приступа подацима“, поручују из „Фрезенијуса“.

Спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here