Пацоли: Косово се није пријавило за чланство у Унеску

Поделите:

Косово се ове године није кандидовало за чланство у Унеску, саопштио је лидер Алијансе за ново Косово и један од најбогатијих Албанаца у Европи и свету Беџет Пазоли, док министар спољних послова Енвер Хоџај тврди да Приштина има довољан број гласова да буде примљена и у Унеско и у Интерпол.

Пацоли је питао одлазећег косовског министра Хоџаја зашто је замајавао јавност рекавши да је Косово обезбедило гласове потребне за чланство у Унеску и Интерполу, преноси „Епока е ре“.

„Жалим што морам да вас обавестим да се Косово није пријавило за чланство и то неће бити ни тема следеће конференције“, рекао је Пацоли.

Хоџај је са друге стране рекао да има доста времена да се Косово пријави за чланство у обе организације.

Хоџај је, наиме, раније рекао да је Приштина обезбедила довољан број гласова да буде примљено у Унеско и Интерпол.

Он је рекао и да је „једна држава окончала све процедуре за признавање независности Косова“.

Хоџај у интервјуу који преноси „Зери“ није, међутим, желео да каже о којој земљи је реч.

„Прошле године сам посетио многе државе света и током тих посета ми смо добили потврде ко ће гласати за учлањење Косова како у Унеско тако и у Интерпол. Ја верујем да је Косово обезбедило гласове“, казао је Хоџај.

Он је рекао да Косово, пре него што постане члан тих међународних организација, треба да испуни „домаће задатке“ и у Скупштини усвоји Закон о верским слободама и Закон о културном наслеђу.

Спутњик

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Пацоли е руски бизнисмен. Пацоли и Месић су имали интересантан састранак у интересу “мира и стабилности ” на Балкану.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here