Пацоли руши Дачића због повлачења признања Kосова

Поделите:

Познато је већ неколико година да је бивши косовски “министар спољних послова” Беџет Пацоли имао велики проблем са дипломатском кампањом повлачења признања тзв. Kосова. Он је и јавно претио Дачићу смрћу на министарском састанку у Букурешту прошле године у фебруару. Према наводима медија Пацоли је без пардона и на српском рекао: “Ако буде неки атентат, да знаш да смо то ми, Албанци”.

То је била прва претња која је дошла од албанских политичара према људима који су организовали кампању повлачења прознања тзв. Kосова. То што је такву претњу изрекао Пацоли пред сведоцима говори како он али и албанска елита показују знаке нервозе јер је до пре пар година “независност Kосова” деловала као решена ствар. Мислили су да је све готово али како време пролази постепено слабе њихове позиције.

Kасније је управо због тог дипломатског неуспеха Пацоли и изгубио своју позицију у влади. За то наравно криви власт у Београду а пре свега Ивицу Дачића. Српска дипломатска кампања га је коштала каријере. Због тога је он као веома богат и утицајан Албанац одлучио да се освети властима у Београду а нарочито шефу српске дипломатије Дачићу. Одлуку да се Дачић нападне донате је после пропалих покушаја да се Kосово на неки начин угура у Унеско и Интерпол. Албански тајкун Пацоли је дао бесу пред својим људима заклињући се да неће штедети везе на Западу, Београду и у Црној гори да политички и медијски уништи Дачића. Он је преко одређених бизнисмена у Црној Гори уложио значајан новац у лобирање и медијску кампању против Дачића.

Новац су добили неки политичари са власти али и из опозиције као и таблоиди са циљем да оцрне Дачића и ослабе његову позицију у влади Србије. Циљ је не само да се елиминише Дачић са позиције шефа дипломатије већ и да се другима пошаље порука како пролазе они који се боре за повлачење признања Kосова или против чланства Kосова у УН, Интерполу или Унеско-у. За то лобирање и медијску кампању против Дачића он не само да има лични мотив освете према Дачићу већ и подршку албанске заједнице која жели што пре да добије одавно обећану независност. Очигледно је и да за овакву акцију има подршку или барем зелено светло неких западних служби које доминирају косовском политичком и криминалном сценом.

 

Нови Центар

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here