Пацолијев брат ГРЕБАО Србина и тражио да прича на албанском! НОВИ ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД KОСОВСKЕ ВЛАДЕ

Поделите:

Полицајац је нападнут само зато што је Србин и што говори српски

Kосовски посланик Ислам Пацоли, брат министра иностраних послова Беџета Пацолија, физички је насрнуо на косовског полицајца српске националности и захтевао од њега да прича на албанском!

Уз Еспресо апликацију ниједна друга вам неће требати. Инсталирајте и проверите зашто!

Инцидент се догодио након што је полицајац Д. П., који је обезбеђивао простор и паркинг око зграде косовске владе, забранио Пацолију да паркира ауто са швајцарским регистарским ознакама и истеклом ВИП налепницом.

Пацоли је тада насрнуо на полицајца и нанео му неколико огреботина по телу инсистирајући притом да му се полицајац обраћа на албанском, а не на српском језику. Потом је интервенисала Хитна помоћ.

Kосовска полиција је потврдила да се инцидент догодио и да је покренута истрага због напада на службено лице, а неки медији су пренели и да је Пацоли ухапшен после тога јер није поштовао наредбе службеника када је покушао возилом да уђе у забрањену зону.

Након вести да је напао службеника полиције српске националности, сам Ислам Пацоли реаговао је на свом Фејсбук налогу, рекавши да је извештавање о томе било тенденциозно.

– У циљу праведног информисања јавности, користим прилику да демантујем писање неких портала, који су дезинформисали јавност, констатујући да сам „био приведен због непоштовања наредбе једног државног службеника“ – написао је Пацоли.

Он је потом додао да је претходно цитирана констатација нетачна и усмерена лично против њега.

Милован Дрецун, председник скупштинског одбора за Kосово и Метохију, нема дилему да је ово само још један доказ да је српски народ на Kосову третиран дискриминаторски.

– Чињеница је да се Срби третирају као грађани другог реда и да институције, уместо да штите њихова права, заправо их угрожавају. Сада је то овај силеџија, који је при том посланик, показао на најгрубљи начин. То је неприхватљиво и сви на Kосмету треба да реагују, као и међународни представници. Полицајац је нападнут само зато што је Србин и што говори српски, то је недопустиво, то је најгори облик фашистичког дивљања. Ово најбоље показује какву би будућност српски народ имао ако би живео у независној држави Kосово – каже Дрецун за овај лист.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here