Пада председник суда Јован Јовановић?!

Поделите:

Да ли ће се Гајићева адвокатска клапа домоћи препуне касе Адвокатске коморе Београда?

Вршилац дужности председника Привредног суда Јован Јовановић, човек без икаквог судског искуства у овом суду – већ је направио озбиљан занатски пропуст тиме што је предмет, случај блокираног рачуна Адвокатске коморе Београда “проследио у руке судије” Маје Живковић која је у сукобу интереса: одлучиваће о случају у коме директног интереса има њен супруг, адвокат и члан Управног одбора Адвокатске коморе Београда?! За неверовати је како се и даље понаша српско правосуђе…Зато се и јавно питамо:

Да ли ће Привредни суд у Београду, иако је до сада два пута био ненадлежан, прекорачити праг легалног и законитог и пресудити у корист једне струје у исцрпљујућој борби београдских адвоката за касу пуну пара Адвокатске коморе Београда, која је већ дуго времена блокирана на рачуну код Поштанске штедионице!?

Један од прокламованих председника ове Коморе, адвокат Владимир Гајић, човек многих система и политичких опција, сада и „заштитиник курираца, утајивача пореза“ – верује да је пронашао добитну комбинацију у Привредном суду, јер је предмет „доспео“ у руке судије Маје Живковић, супруге адвоката и његовог блиског сарадника у једном од самозваних Управних одбора, који је такође формиран по истом моделу као и избор Гајића за председника АКБ?!

Да Гајићев оптимизам и вера да ће се волшебно домоћи касе коморе у којој, незванично, има око 1,5 милиона евра није случајан показује чињеница да се Привредни суд ( захваљујући в.д.председнику суда?!) овога пута није одмах огласио ненадлежним, као што је до сада био два пута случај, већ да је предмет прослеђен „ намештеном“ судији… И само се чека одлука, да се паре са рачуна Поштанске штедионице пребаце на сигурно, на „њихову локацију“ у Ернсте банку, тамо где је други Гајићев сарадник и по ранијој блискости политичких (жутих) идеја, адвокат Срђан Сикимић већ ушао у руководеће структуре… За сваки случај, да неко не би опет заблокирао туђе паре. А, туђе је, каже наш народ, увек било најслађе!

Веома важна карика у овој операцији преузимања туђих великих пара, је, по свему до сада припремљеном, в.д.председника суда Јован Јовановић. Пре волшебно новоизабране функције, био је судија кривичар и са привредним правом није имао никакве везе. Али, одавно је схватио, да без политичке подршке нема ништа до каријере: па се прво сам разрешио суђења кривице, да би се потом учланио у Г17 Плус… После тога добија место директора Агенције за лиценцирање стечајних управника:

-Кратко је био на том месту, само неких 7 месеци – тврди извор Емабрга из суда. – кажу да је нешто дебело забрљао, па је морао да иде… У привредни апелациони суд, где постаје сарадник. И гле чуда, потом постаје председник Привредног суда. Чудо невиђено! Ово је први пут у историји Привредног суда, да неко постаје председник а да пре тога ниеј био судија овог суда?! Баш срамота! Такође се тврди да је Јовановић близак пријатељ са Мајиним супругом адвокатом, па са Гајићем и Војином Биљићем, председником одборничке групе Доста је било на Врачару. Зато је и задатак да одблокирају рачун АКБ и тако омогуће пријатељу да се домогне касе пуне пара! Све њих везује такође и пријатељство са „експертом за манипулације на раду за Шиптаре и Заева“, Зораном Башановићем?! Привредни суд је место где ће и Родић покушати немогуће, да избегне плаћање држави пореза?

Из свега реченог закључак је јасан: Србија и поред јасне законске регулативе, изгледа да нема снаге да стане на пут марифелтуцима, преварама и подвалама разноразних штеточина и голанфера, полусвета који би желео да буде леп,паметан и богат! А, нису нити ће.

embargo.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here