Палма: НАТО крив за пад наталитета у Србији, треба да их тужимо

Поделите:

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма оптужио је НАТО за пад наталитета у Србији и рекао да због последица бомбардовања пре 19 година тадашње девојчице, а данашње супруге, не могу да рађају.

„Тадашње девојчице, данас супруге, не могу да рађају или кад остану у другом стању већ у петом месецу се догоди нешто што је тужно и жалосно за породицу. Ако је Италија тужила НАТО због више од 300 умрлих и 4.000 оболелих војника од карцинома, до чије болести је дошло услед њиховог излагања осиромашеном уранијуму (на Косову), зашто онда Србија да их не тужи?”, упитао је Марковић, који је на челу странке владајуће коалиције у Србији.

Марковић је то рекао на Скупштини Клуба (некадашњих) генерала и адмирала Војске Србије у Јагодини, преноси Бета.

Он је оценио да је Војска Југославије у време НАТО агресије 1999. године часно бранила Србију и српски народ и захвалио свим генералима који су то исто радили.

„Већина је са нама, неки су на издржавању казне, а неки нису више међу живима и према њима имамо обавезу да их се вечно сећамо.

Посебно поздрављам генерала Владимира Лазаревића, који је часно обављао своју функцију али је то оснивачима Хашког трибунала сметало зато што је ‘мало’ српских војника погинуло, зато што нам нису уништили оруђе и зато што је Србија била против тога да нам се отме Косово и Метохија и доведу терористи на власт”, казао је Марковић.

Марковић је прокоментарисао и најављено формирање војске Косова рекавши да ће њу чинити терористи ОВК.

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here