Палма: Солана да објасни Шпанцима зашто је бомбардовао Србију и отео нам Косово!

Поделите:

Јединствена Србија Драгана Марковића Палме поручила је данас, поводом забрањеног референдума у Каталонији, да је Шпанија за Србију пријатељска земља и да његова странка подржава јединствену Шпанију, али пре свега јединствену Србију – са две аутономне покрајине, Војводином и Косовом и Метохијом.
Јединствена Србија позива Хавијера Солану нека објасни свом народу шта је тада урадио и нека упореди Каталонију и Косово и Метохију и Устав Шпаније и Устав Србије, каже Палма.
Подсећамо наше шпанске пријатеље и целу светску јавност, да је управо Шпанац, Хавијер Солана, био на челу НАТО пакта, када је та војна алијанса 1999. године, нелегално, без одлуке Савета безбедности Уједињених нација бомбардовала Србију, побила људе, уништила земљу, бацала касетне бомбе и на крају отела Србији Косово и Метохију. Јединствена Србија позива Хавијера Солану нека објасни свом народу шта је тада урадио и нека упореди Каталонију и Косово и Метохију и Устав Шпаније и Устав Србије – изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, а преносе агнеције.

Марковић је позвао све да размисле о овоме, да не би дошло у неким државама до онога до чега је дошло у Србији, јер није Каталонија једини део неке европске земље који тежи ка независношћу, а правила морају бити иста за све и за Србију и за Шпанију.

– Јединствена Србија подржава став Европске комисије да је референдум у Каталонији нелегалан јер је супротан Уставу Шпаније и позивамо Европску комисију да поштује Устав Србије, јер је једногласно проглашена независност Косова, не само супротна Уставу Србије, већ и једином важећем међународном документу када је Косово и Метохија у питању, а то је Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација – навео је Марковић и додао:

– Став Јединствене Србије о поштовању међународног права није само због Шпаније, већ због свих држава које би се могле наћи у сличној ситуацији!

Поделите:

4 Коментари

 1. Палма: “Солана да објасни зашто је бомбардовао Србију и отео нам Косово!”

  Nije nama Solana oteo Kosovo !
  Mi smo izgubili Kosovo (i mnogo vise od Kosova) zbog glupe i kratkovide politike Slobodana Milosevica.

  • ”Mi smo izgubili Kosovo (i mnogo vise od Kosova) zbog glupe i kratkovide
   politike Slobodana Milosevica.

   Ако смо га изгубили због ”kratkovide politike Slobodana Milosevica.”,
   чему онда ”далековида” политика вођења ”Бриселсих преговора”???
   Ако је изгубљено, истиријски би било ”оправдано” да актуелна власт
   глат потпише то ”признање” и једногласном одлуком посланика
   верификује у Скупштини Србије!
   Зшто то актуелна власт не чини???
   Чега и кога се плаши???

   Драган Славнић

   Драган Славнић

   • Hm,hmm..nema,ni jedan razlog,da drzava nesto potpise,pogotovo akt protiv sebe.Prostor je okupiran,upravo zato sto je,nepostojeca drzava,koja ne moze da opstane kao takva. Ako je to ” drzava”..nevaljali,podstanar u tudjoj kuci,to se resava na drugi nacin.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here