Памфлет или план? Финиширање плана за мењање имена СПЦ у Црној Гори!

Поделите:

Само дан након што је премијер Црне Горе марковић изједначио Светосавље и фашизам, Митрополија црногорско-приморска прихватила је позив Марковића на даљи дијалог.

Ако им на ово ,,већ сјутра" одете на ноге, онда ништа бољи од њих нисте❗

Gepostet von Владимир Вуковић am Sonntag, 19. Juli 2020

Митрополија црногорско приморска прихватила је позив Владе Црне Горе на дијалог о “Закону о слободи вероисповести”.

Они су казали да користе и ову прилику да подете да је Црква била, јесте и остаје привржена дијалогу као једином правом путу и начину да се реше отворена питања у односима између Цркве и државе која су настала прије и након доношења и ступања на снагу спорног “Закона о слободи вероисповести”.

“Из тог разлога, прихватамо Ваш позив, иако стиже са не малим закашњењем, за довршетак започетог па прекинутог дијалога, у нади да то не чините ради укључивања ове теме у Вашу предизборну кампању, на шта не можемо пристати, како због Цркве Божије тако и због вјерног народа. Очекујемо да ће Влада у потпуности коначно испоштовати црквени и правни субјективитет Митрополије црногорско-приморске и епархијâ Српске Православне Цркве, и прихватити наше предлоге о измјенама и допунама поменутог Закона”, каже се у саопштењу.

Извините, може ли неко да ми објасни став Митрополије црногорско-приморске о преговорима? Као и чињеницу да само Митролија одлучује?

Gepostet von Ведран Гагић am Sonntag, 19. Juli 2020

У мају се на интернету појавио интерни допис црногорских власти о плану преименовања СПЦ у Црној Гори у ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЦРНЕ ГОРЕ. Тај допис је митрополија означила као памфлет политичког притиска како би се у бићу Цркве створиле сумње, смутње и раздори а све то, како каже, да се Црква представи за оно што она није.

У допису “памфлету” јасно стоји да ће просец преговора трајати до 1. августа 2020. након чега ће се успоставити компромис државе и цркве, наравно на штету српског народа у Црној Гори мењањем имена цркве.

“Прихватамо предложени термин састанка у понедјељак 20. јула ове године у 16:00 часова у вили Горица у Подгорици”, закључено је у саопштењу које је потписао секретар Митрополије Обрен Јовановић.

Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. Народ, само српски народ може спасити СПЦ у Црној Гори и спречити ово што кувају Мило и Амфилохије. Ни кроз историју, Цркву нису сачували, ни патријарси ни владике, већ само верни народ. Диж’ се Србадијо!!!! ПС. Знала сам да се у Митрополији крије издајник.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here