Панаотовић: Покушај да се власт преузме насиљем доживеће крах

Поделите:

Социолог Бојан Панаотовић оценио је да ће покушаји разнородних група да мимо демократске процедуре, молотовљевим коктелима, моткама, виком и простотом сруше актуелни поредак у Србији, завршити фијаском јер је за сваку обојену и/или крваву револуцију потребна снажна воља респектабилног дела грађанства, ако не и већине, дочим овде на сцени имамо око 5000 демонстраната у тромилионском Београду и 2500 протестаната у Новом Саду, граду у коме зиви и ради близу пола милиона људи. Демонстранти који не трпе другачије мишљење и сматрају да су “они други” крезуба марва, не шире демократију и толеранцију, али, на жалост, сва је прилика, веома успешно шире цовид 19 с обзиром да је на протестима оваквог типа немогуће спроводити мере превенције.

– Полиција би требало да буде резолутна у заштити живота, имовине, јавног реда и мира и безбедности и то по угледу на поступање француске и немачке полиције током побуне жутих прслука или мера везаних за Covid 19 у Немачкој. Огромна већина грађана Србије не жели да гледа анархичне сцене и скупштине и градске куће у пламену. Само наивни могу веровати у случајност – да се интензивирају грађански немири у Србији уочи важних преговора о Kосову и Метохији који предстоје председнику Вучићу, јер онима који раде против интерса Србије одговара нејединство, хаос и нестабилност.- рекао је Панаотовић.

– Што се тиче оцена које се из појединих спољних и унутрашњих медијских и центара моћи могу чути о “аутократији” Александра Вучића, треба их упутити на то да се сваке вечери уживо могу пратити вишечасовни преноси најновије револуције у покушају у Србији, како на тв станицама тако и на десетинама портала, новина, сајтова… Такође, многи у Европи и Србији не види аутократију Мила Ђукановића код кога се, када је реч о непријављеним скуповима и кршењима мера против ширења епидемије, муњевито хапсе свештеници, посланици, грађани и који истерује пендрецима и сузавцем руководство Будве из зграде општине, а који је ушао у четврту деценију као владар своје земље на чему му може позавидети и сам Лукашенко!- објаснио је Панаотовић.

  – Европски активисти попут госпође Фајон, не само да не виде аутократију Мила Ђукановића, већ поздрављају чињеницу да је Црна Гора отворила сва поглавља у преговорима са ЕУ и да је “лидер на Западном Балкану у процесу приступања ЕУ”. Србију никад није миловала историја али кључни бенефит тих мука јесте факат да су генерације кроз векове стекле чврстину и искуство. Управо због тога, анархија и насиље неће проћи и окончаће се неславним гашењем без икаквог политичког резултата и добитка. -закључио је Бојан Панаотовић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here