ПАНИKА ЗБОГ ЛАЖНЕ ВЕСТИ Београђани због информације о загађеној води масовно ГУГЛАЈУ РЕЧ “МЕТАН”

Поделите:

Шта све може да уради једна лажна вест најбоље се види на информацији која у последња 24 часа кружи друштвеним мрежама, али све чешће и путем смс порука, да је “вода у Београду затрована метаном који је пун канцерогених честица”.

Београђани су затрпани порукама са свих страна, од пријатеља, родбине, колега са посла, па су неке маме и тате по вртићима од васпитачица захтевале да њиховој деци данас дају само флаширану воду.

А каква је паника подигнута најбоље сведочи податак да су грађани кренули масовно да “гуглају” речи појмове “метан”, “београдски водовод”, “вода није за пиће”. Посебно је то евидентно у последња два сата када су и медији пренели вест о ширењу панике по друштвеним мрежама и путем смс порука.

Метан је, иначе, познат и као блатни гас, јесте најпростији засићени угљоводоник (алкан). Уколико владају нормални услови он је безбојан гас. У природи метан настаје услед бескисеоничног распада органских материја, примера ради, у мочварама.

Kористи се као гас за грејање и као сировина за добијање органских једињења, а мешавина метана са ваздухом у размери 1:10 има експлозивно дејство.

Најопаснија ствар по наше здравље: Kолико воде нам је ЗАИСТА ПОТРЕБНО сваког дана?

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here