Паника због Специјалног суда за ратне злочине ОВК: Тачи спрема немире да би избегао хапшење!

Поделите:

 

Према писању албанских листова, Специјални суд за ратне злочине ОВК у овом тренутку може да пошаље неколико високих косовских званичника у затвор, укључујући и Хашима Тачија. Како упућени тврде, оптужнице су већ спремне, али се чека повољан политички тренутак, јер би у супротном могло доћи до немира на Косову и Метохији.

”Турбуленције у земљи се дешавају да би се одуговлачило са хапшењима. Тачи има јаке везе са страним обавештајним службама, контролише полицију и косовску тајну службу. Да би одложио своје хапшење, спреман је на све.”, преноси ”Бота сот”.

”Имали смо разне догађаје и кршење Устава. Ово изазива Тачи заједно са анти албанским обавештајним службама за које је радио и вероватно и даље ради. Имамо случај хапшења турских држављана и случај хапшења Ђурића. Он ће имати још много других ”авантура” до његовог евентуалног хапшења од стране Специјалног суда.”, тврди политички аналитичар Јетон Кељменди, додајући да је Тачи спреман да своје најближе сараднике, Харадинаја и Весељија, пошаље у затвор не би ли избегао или одложио своје хапшење.

”Политичка убиства су била цена проглашења независности и ја се надам да ће се створити праве државне институције које ће се бавити решавањем злочина и заслужним казнама криминалаца. Али, ово се не дешава зато што су криминалци присвојили независност и државне институције и зато политичка убиства не могу да се реше.”, наглашава Скендер Зогај.

М.Ћурчић, Видовдан

Поделите:

3 Коментари

  1. Ма каква паника, као да ико верује да ће тај ,,механизам” од суда икад прорадити. То је само бескорисна ,,мрдалица”, ,,жвака за лудака”, ,,жвале за будале”….

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here