Папа Фрања отворено о дремању: “Kад се молим понекад заспим, и светој Терези се то десило”

Italy Pope
Поделите:

Осмадесетогодишњи папа, који се у често, у дужим интервалима моли затворених очију, тврди да се свецима дешавало да током таквих молитва задремају

Папа Фрања је признао да понекад задрема док се моли, и тврди да то није нешто неуобичајено међу црквеним великодостојницима.

“Kада се молим, понекад заспим”, рекао је у једној епизоди католичког телевизијског програма ТВ 2000 објављеној у уторак на Јутјубу.

Осмадесетогодишњи папа, који се у често, у дужим интервалима моли затворених очију, тврди да се свецима дешавало да током таквих молитва задремају.

“Светој Терези се то исто десило”, рекао је он о француској монахињи из 19. века, додајући да су хришћани, за време молитве, осећају као деца која леже у рукама очева, а таква позиција подразумева – дремање.

Гардијан пише да поглавар римокатоличке цркве зрачи енергијом и ентузијазмом када се сусреће са људима, али његов израз лица постаје много тежи када се моли, често клања главом, дуго затворених очију.

Папа поштује свој сан и леже у кревет сваке ноћи до 21 час, а буду се у 4 ујутру. Такав његов распоред је могућ, само зато што после ручка одрема, наводе ватикански извори.

 

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here