Партизану одузет стадион!

Поделите:

Основни суд у Београду поново је донео одлуку по којој оспорава право Фудбалског клуба Партизан да управљања стадионом у Хумској!

о је у разговору за „Ало!“ открио Владимир Вулетић, потпредседник фудбалске секције, који је, као професор на Правном факултету у Београду, директно укључен у решавање овог слуцаја.

– Пре десетак дана састао се Управни одбор Југословенског спортског друштва Партизан и на том састанку нам је адвокат Kостић предочио тренутну ситуацију у вези са нашим стадионом. Након што је Основни суд пресудио да Партизан није власник стадиона, Апелациони суд је вратио поступак Основном суду, који је поново донео исту пресуду. Ми смо се, наравно, поново жалили и случај сада иде поново на апелацију, с тим да одлука тог суда сада мора бити коначна и нема више могућности повратка у Основни суд – објашњава Вулетић.

Према речима нашег саговорника, сва документа су потпуно на страни црно-белих и у Хумској су уверени да ће добити спор.

– Дубоко верујемо да је ситуација са стадионом кристално јасна и да тај објекат припада ЈСД Партизан. Некада је припадао ЈНА, а Вељко Kадијевић, тадашњи начелник Генералштаба, имао је дискреционо право да га уступи некоме на трајно коришћење. Међутим, он то није искористио, већ је поштовао поступак и на крају је стадион додељен нама. Штавише, првобитно је понуђен граду Београду, али га је град одбио, па је тек онда предат Партизану – каже Вулетић.

„Сви признају да је објекат наш”

Kао доказ да је стадион у Хумској власништво Партизана, Владимир Вулетић наводи још један занимљив пример.

– Поступак је урађен по свим прописима, а чак и да није, рокови за жалбу су истекли још пре десет година и то питање никако не може сада бити покренуто. Уз то, не заборавите да у вези са сукцесијом СФРЈ ниједна новонастала држава није покренула питање стадиона, јер су стајале на непобитном становишту да припада Југословенском спортском друштву Партизан – истиче Вулетић.

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here