Patrijarh Irinej iz Podlastve poručio Đukanoviću da POVUČE PRIZNANJE KOSOVA!

Podelite:

Patrijarh Irinej poručio je danas da je uveren da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović povući priznanje “lažne države Kosovo, te da će se vratiti pravim vrednostima”.

Poglavar SPC opraštajući se od vernika na Trpezi ljubavi organizovanoj nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da se mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

“Đukanović potiče iz jedne poštene i ugledne porodice”, kazao je Irinej i posebno se osvrnuo na majku Đukanović da je vernica.

“Nadam se da iver ne pada daleko od klade i da će se on okrenuti pravim vrednostima”, kazao je Irinej.

Da podsetfimo, patrijaršijskom liturgijom u porti grbljanskog manastira Podlastva, koji je služio njegova svetost patrijarh srpski Irinej, počela je centralna proslava obeležavanja – 800 godina autokefalnosti SPC i svetosavlja u Boki i Crnoj gori.

Veliki broj vernika slio se ka ovoj svetinji koja broji 15 vekova trajanja. Liturgiji je prisustvovao i i ambasador Srbije u Crnoj Gori, Zoran Bingulac.

Njegova svetost stigao je u petak kasno popodne avionom na tivatski aerodrom, kako bi uveličao svečanost u Grblju. Srpskog patrijarha dočekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, sa sveštenicima Mitropolije.

 

Kurir

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here