Патријарх Иринеј: Жене су дужне да рађају; Зорана Михајловић: Пустите жене да саме о томе одлучују

FoNet-CRKVA-SPOMENIK
Поделите:

Српкиње су дужне да рађају, у најкраћем би могла да се сажме изјава патријарха Иринеја.

– Дужни смо да обновимо наш народ, и да препоручимо нашим матерама да су дужне да рађају децу по божијемо благослову, и да на тај начин останемо у историји, иако смо пострадали – рекао је патријарх за “Ало”.

Није дуго прошло, док није стигла и прва реакција, и то до потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић, која је и председница Kоординационог тела за родну равноправност.

– Пустити жене да рађају онда када оне то хоће – рекла је Михајловић на питање новинара уочи Самита женског лидерства како коментарише изјаве црквених великодостојника да жене морају да морају да рађају да би обновиле нацију.

Она је казала и да не верује да данас женама треба рећи тако нешто.

“- Сваки дан ме изненади оно што могу да прочитам, а кажу црквени великодостојници. Једни кажу да су жене убиле више деце од Хитлера, са друге стране патријарх каже да треба да рађамо децу да бисмо очували српство – рекла је она, и нагласила да је њено мишљење да жене треба пустити да саме одлучују када ће рађати.

“Kаже и да мисли да данас нема жене на свету која не жели да има дете, да га негује, гледа и брине о њему, и да се брине о његовом напретку.

– Свакако, не треба да заборавимо да жене нису раније могле да кажу своје мишљење када смо имали многе ратове и да буду на местима где се доносе одлуке. Да буду ту када су њихова деца, мужеви и браћа одлазили одакле се нису враћали или су се враћали без руку, ногу или у ковчезима” – казала је Михајловић, уз опаску да жене не треба присиљавати ни на шта, и да оне воде рачуна и о својој породици и о својој држави.

 

Танјуг

Поделите:

11 Коментари

 1. Hm,hmm…za tako nesto,potreban je i primer,ovo je prilika,da Rista,dokaze patriotizam,i ” bogoposlusnost”, i zaredja po manstirima,u kojima ima zena koje,ne radjaju,ne ponasaju se ” peavoslavno”.

 2. Hmhmme reaguju sve vernice na isti nacinkada se,jedan pooa,za trpezarisjim stolom,nagnuo i sapatom predlozio”‘to” ona gabje udarila pivskom flasom po glavi,pamje Djole Ivkovic,morao da mu stavlja,ladne obloge na glavu.

  • Lune, Lune dzukelico komunjarska. Ko kuce lutajuce na karaburmi, oguljeno, pljvao, nit ima gospodara, nit ga ko izasta sljivi. Pa i kad zalaje, laje jer se boji dupetu…e, takac si ti forumas. Crkva ti je ko tursko groblje, a smrdljivi sajtovi ko karaburmski kontejneri koje njuskas.

   • Uzgred, mora da imas malo zesce probleme, cim su ti net komentari smisao zizni….imas li zenu da je kreses, ili djevojku? Posao da radis, ili ma sta pametnije? Ko lunjavo kuce oko kontejnera….ne znas dvije prostoprosirene da sastavis. Kakav si ti komleksas nevidjeni.

     • :)))) vi gore imate one podzemne, Djilasove kontejnere, nema sta ni da njusite…..zivite ko lasice kad ih zatvore u kaveze….drvece, jadno, onih dvaes sto ima izgleda ko razbojnik na krstu….

     • Hm,hmm…pa,vidi se po recima,i recenicam da si ” edukovaniji od mene” ali,osim uvreda,argumenata nemas, suplja vrecaod krompira,cela ” ekipa”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here