Патријарх Иринеј: Злочини на Косову и Метохији траже освету, али не људску, већ божију

Поделите:

Патријарх СПЦ Иринеј обишао је данас заједно са председником Србије Александром Вучићем просторије Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и рекао да се о питању жртава на КиМ не очекује људска правда, јер је „одавно заспала“, већ само Божија.

Он је додао да је народ на КиМ пао пред неправдом света, као и да су сукоби између два народа који су годинама делили живот на истој територији били „зло доба“.

„На Косову је правда и истина закопана. Зло ако закопате умреће, ако истину закопате, она ће васкрснути. Тако се надамо да ће истина о свим злоделима да васкрсне“, рекао је Иринеј.

Патријарх је додао да сви злочини на КиМ траже освету, али не људску, већ божију.

„Они који су страдали, страдали су јер представљају један народ и припадају земљи којој припадају“, навео је патријарх.

Он је истакао да су просторије Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији место туге не само родитеља и сродника убијених, већ целог српског народа.

„За нас је данас важно да не заборавимо Косово и Метохију, то је наша земља која је и раније, а нарочито у наше доба испрљана крвљу. Многи кажу то је воља божја, али није, никоме Бог не жели зло. То је допуштење Бога, он зна зашто је то допустио, да дођемо себи и ценимо вредност Косова“, рекао је Иринеј.

Патријарх је закључио да верује да ће правда кад-тад победити, а да је на нама да „чекамо испуњење те правде“.

 

Спутник

Поделите:

2 Коментари

  1. Šta lupeta i baljezga ovaj mamlaz, stari popovski lopov i kurvar, proneverilac crkvenog novca, bezskrupulozani bezobraznik! Šta on zna o “Božjoj pravdi” kad je običan lopov! On (pre svega) nezna šta govori inače nebi lupetao takve bezsmislene gluposti! “Zločini na Kosovu traže osvetu, ali ne ljudsku, već božiju” Zašto ne ljudsku? Za to jer ovakvi idioti predstavljaju nekakve “mudrace” a ustvari su plitki prevaranti i obični lopovi! Takvih je puna SANU (jebo im pas oca i mater lopovsku! pizda im materina! Zajebavaju narod čitav dvadeseti vek, još od onoga idiota kralja Aleksandra Karađorđevića. Njveći zločini se dešavali u pokrajini Kosovo (KiM) dok je ovaj mamlaz pravio “crkvenu karijeru” (kurvao se i krao crkveni novac). Još uvek blebeta o opravdanom neplaćanju državi porez a govori da “žene moraju rađati” (valjda kada ih on “zajaše”).

  2. Hm,hmm….pa,jedini je opstao,nisu mu poruseni svi ” turisticki objekti ” da cuva veru i pravoslavlje,hebes raju,cuvaj zdravlje i lovu, a izbegli imaju crkve u ” vostaloj Srbijici”, pa nek se mole bokcu do mile volje. Nebeskim Srbima,drzava ne treba,imanja rasprodata..a,veru nose sa sobom,sire je po vaseljenji…” Krstaski rat “, o svom trosku i zivotu.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here